Als je op vakantie gaat zijn er verschillende mogelijkheden om de overnachten. Het meest voordehandliggende is natuurlijk een hotelreservering. Vaak zijn dan alle faciliteiten proper en schoon en heb je vaak ook nog gratis wifi. Het is dan niet gek dat veel mensen kiezen voor een hotelovernachting wanneer zij op vakantie zijn. Er zijn echter ook nog een aantal alternatieve vakantieverblijven die misschien wat minder populair lijken zijn. In deze blog willen we je daarom een totaal van 3 leuke alternatieve vakantieverblijven aanraden. 

Suggestie #1: een bungalow huren

Een van de nadelen van het verblijven in een hotel tijdens je vakantie, is dat je echt de buitenlucht moet opzoeken. De meeste hotelkamers hebben namelijk hooguit een balkon waar je van de frisse lucht kunt genieten. Als je ervan houdt om buiten te zitten en toch alle gemakken van een hotelkamer in de buurt te hebben, dan is een bungalow huren een prima uitkomst.

Wij zouden graag specifiek willen aanbevelen, dat je een kijkje neemt in een natuurrijke omgeving als je een bungalow overweegt. Zo kun je bijvoorbeeld in Friesland een bungalow huren in het midden van de echte Friese natuur.

Suggestie #2: een caravan

Niet iedereen wil graag tijdens zijn vakantie op dezelfde plek blijven. Sommige mensen kiezen er daarom bewust voor om met de caravan op stap te gaan. Een grote voordeel hierbij is dat je vele malen mobieler bent dan bij een bungalow of een hotel. Je kunt dus als je niet zo tevreden bent met de huidige standplaats, eenvoudig de boel weer inpakken en naar een andere camping reizen. 

Suggestie #3: een resort

Anderen willen dan weer graag een vakantie waarbij ze compleet tot rust kunnen komen. Het liefste willen deze mensen zo min mogelijk reizen en zoveel mogelijk ontspannen. In zo’n geval is een resort een heel goede uitkomst. Meer dan bij een hotel, zul je bij een resort zeer veel faciliteiten hebben waardoor je eigenlijk nooit het terrein zal hoeven verlaten. Denk hierbij aan een zwembad, wellnesscentrum, restaurant en in sommige gevallen zelfs bioscopen en bowlingbanen.