De Nederlandse horeca is vrij divers. Er zijn allerlei soorten restaurants, cafés en hotels met elk hun eigen thema, eigen sfeer, eigen uitstraling en eigen bijzonderheden. Binnen het restaurantwezen zien we wel dat er de afgelopen 50 jaar veel nieuwe culturen en keukens bij zijn gekomen. In deze blog geven we je een overzicht met 4 bijzondere nieuwe keukens in de Nederlandse horeca.

Japanse restaurants

Sushirestaurants hebben in een relatief korte periode heel erg veel terrein gewonnen in de horeca branche. Vooral in de grotere steden zijn ze in een jaar of 15 als paddenstoelen uit de grond gekomen. De restaurants worden vaak gecombineerd met een ander nieuw concept wat je steeds vaker ziet: het all you can eat sushi restaurant. Je kunt zelf sushi bestellen en dan wordt het bij je thuis bezorgd.

Mexicaanse restaurants

Mexicaanse restaurants zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit het straatbeeld. In elke moderne middelgrote gemeente vindt je wel een Mexicaans restaurant. Het eten is vaak enigszins pittig en kent een rijke variatie van vlees, groenten, zuivel en zetmeel (dit laatste meestal in de vorm van mais producten).

Israëlische restaurants

De Israëlische keuken wordt ook steeds populairder in Nederland. Typische gerechten uit dit land aan de middellandse zee lijkt het meest op een prettige mix van de smaken, ingrediënten en kruiden van de typische gerechten uit Griekenland, Egypte, Turkije en Arabische landen.

Amerikaanse restaurants

Vroeger werd er nog wel eens gezegd dat Amerika, doelend op de Verenigde Staten van Amerika, geen eigen cultuur heeft. Hoewel de Amerikaanse cultuur voor een groot deel bestaat uit een combinatie van reeds bestaande tradities van geïmporteerde culturen, zijn er toch zeer duidelijk Amerikaanse gerechten zoals spare ribs, sliders, burgers, meatloaf en pulled pork. Trek in een dessert? Typisch Amerikaanse desserts zijn cheesecake, key lime pie of pancakes (al zijn die eerder bedoeld als ontbijt!).