hotel abbekerk

HAACP Checklist voor de keuken

Geplaatst op

Alle bedrijven die werken met voedsel en dranken, dienen te voldoen aan de wetten van voedselveiligheid. Horecaondernemers moeten werken volgens de Hygiënecode, waarmee je voldoet aan de HACCP-eisen. In dit blog geven we je een complete checklist voor restaurant- en caféhouders.

Ontvangst van goederen

  • Het product uit de vriezer heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
  • Het ingevroren product voldoet aan de standaardtemperatuur van – <15 °C.
  • De hele gepekelde vis heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
  • De hele gepekelde vis voldoet aan de standaardtemperatuur van < -9°C.
  • Het melkproduct heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
  • Het melkproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van < 7 °C.
  • Het kaasproduct heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
  • Het kaasproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van < 7°C.
  • Het vlees of de grote wildernis heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
  • Het vlees of de grote wildernis voldoet aan de standaardtemperatuur van < 7°C.
  • Het vleesproduct heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
  • Het vleesproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van < 7°C.
  • De groente heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
  • De groente voldoet aan de standaardtemperatuur van < 7°C.
  • Pluimvee of klein wild heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
  • Het gevogelte/kleine wild voldoet aan de standaard temperatuur van< 4°C.
  • Slachtafval heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
  • Slachtafval voldoet aan de standaardtemperatuur van < 3°C.
  • De verse vis heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
  • De verse vis voldoet aan de standaardtemperatuur van < 2°C.
  • Droge kruidenierswinkel heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
  • Droge kruidenierswaren voldoen aan de standaardtemperatuur van < 26°C.

Opslag van producten

  • Het koelhuis is netjes, overzichtelijk en schoon. De diepgevroren producten worden afgedekt en opgeslagen volgens het FIFO-principe en hebben een houdbaarheidsdatum.
  • Het product uit de koelcel voldoet aan de standaardtemperatuur van – <18 °C.
  • De vriezer is netjes, ordelijk en schoon. De diepgevroren producten worden afgedekt en opgeslagen volgens het FIFO-principe en hebben een houdbaarheidsdatum.
  • Het product uit de diepvriezer voldoet aan de standaardtemperatuur van – <18 °C.
  • De koelkast is netjes, ordelijk en schoon. De producten worden afgedekt en opgeslagen volgens het FIFO-principe en hebben een houdbaarheidsdatum.
  • Het product uit de koelkast voldoet aan de standaardtemperatuur van <7 °C.
  • De gekoelde vitrine is netjes, overzichtelijk en schoon. De producten worden afgedekt en opgeslagen volgens het FIFO-principe en hebben een houdbaarheidsdatum.
  • Het product uit de gekoelde vitrine voldoet aan de standaardtemperatuur van <7 °C.
  • Het magazijn is netjes, overzichtelijk en schoon. De producten worden afgedekt en opgeslagen volgens het FIFO-principe en hebben een houdbaarheidsdatum.
  • De droge kruidenierswaren voldoen aan de standaardtemperatuur van <26 °C.

Bereiding van warme maaltijden

  • Het vlees/visproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van > 75°C.
  • Het kipproduct of pluimveeproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van > 75°C.
  • Het eiproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van > 75 °C.
  • Componenten zoals aardappelen, rijst, pasta, pasta, groenten, sauzen en pap worden gecontroleerd op dichtheid.

Bereiding van koude maaltijden

  • De koude starter voldoet aan het begin aan de standaardtemperatuur van < 7 °C.
  • De koude starter voldoet aan het einde aan de standaardtemperatuur van < 7 °C.
  • De koude starter wordt binnen 30 minuten verwerkt, zodat de temperatuur kan oplopen tot > 7 °C.
  • Het koude dessert voldoet aan het begin aan de standaardtemperatuur van < 7 °C.
  • Het koude dessert voldoet aan het einde aan de standaardtemperatuur van < 7 °C.
  • Het koude dessert wordt binnen 30 minuten verwerkt zodat de temperatuur kan oplopen tot > 7 °C.

Opwarmen van producten in de magnetron of stoomoven

  • Na de opwarming voldoet het product aan de standaardtemperatuur van > 60°C in de kern.
  • Indien de temperatuur < 60°C is, wordt het product opnieuw verwarmd tot > 60°C.
  • De regeneratie mag niet langer dan 60 minuten duren.

Bakken van producten

  • Het frituurvet voldoet aan de standaardtemperatuur van < 175°C.
  • Het frituurvet rookt en ruikt niet, is niet bruin/krullend en wordt ververst.
  • Het gebakken product dat gebakken wordt voldoet aan de standaardtemperatuur van > 60°C.
  • Het gebakken product, dat gebakken dient te worden, voldoet aan de standaardtemperatuur van > 75°C.

Serveerproducten

  • Het vlees/visproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van > 60°C.
  • Het pluimvee-/kipproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van > 60°C.
  • Het zetmeelproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van > 60°C.
  • Het plantaardige product voldoet aan de standaardtemperatuur van > 60°C.
  • Het eiproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van > 60°C.
  • De soep voldoet aan de standaardtemperatuur van > 60°C.
  • De jus/saus voldoet aan de standaardtemperatuur van > 60°C.
  • De warme snack voldoet aan de standaardtemperatuur van > 60°C.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de beste bestemmingen over de hele wereld en vind het perfecte hotel voor jouw volgende vakantie of zakenreis. Of je nu op zoek bent naar een romantisch toevluchtsoord aan het strand, een bruisend stadsverblijf of een rustig toevluchtsoord in de natuur, wij hebben het allemaal. Leer meer over de verschillende soorten accommodaties, van boutique hotels tot grote hotelketens, en vind de ideale plek om te verblijven die past bij jouw behoeften en budget. Ontdek ook handige tips en adviezen over het boeken van hotels, het plannen van je reis en het maximaliseren van je hotelervaring. Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of een nieuweling in de wereld van het hotelwezen, wij staan klaar om je te helpen de perfecte accommodatie te vinden voor een onvergetelijk verblijf. Begin je zoektocht naar jouw ideale hotelervaring hier op onze website en maak van je volgende reis een droomvakantie!

Contactgegevens

Via info @ hotelabbekerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden