In deze blog gaan we je vertellen welke verzekeringen erg belangrijk zijn om tegen het licht te houden voordat je op vakantie gaat. Het kan namelijk zo zijn dat dingen niet op orde zijn en daar kun je later problemen mee krijgen. Je wilt gewoon dat het allemaal klopt voordat je bijvoorbeeld naar Cuba op vakantie gaat. Lees snel met ons verder en doe je voordeel met deze tips.

De reisverzekering tegen het licht houden. 

Het is erg belangrijk om een reisverzekering te hebben die helemaal toegespitst is op je reis. Natuurlijk kan het zo zijn dat je een doorlopende reisverzekering hebt, helemaal goed en fijn, maar dit is natuurlijk niet per se voldoende wanneer je op een bepaalde reis gaat. Wanneer het een lange reis betreft, is het belangrijk dat je een verzekering hebt die op werelddekking staat. Check dat goed! 

Is je inboedelverzekering ok?

Wanneer je op vakantie gaat is het natuurlijk wel het geval dat je een huis achterlaat dat allerlei bezittingen / zeer waardevolle spullen in zich herbergt. Veel mensen zijn helemaal niet op de hoogte van de waarde die ze aan inboedel in huis hebben. Daarom is het erg goed om te checken of je inboedelverzekering wel helemaal op orde is. Wanneer er iets gebeurt met je woning, er wordt ingebroken of er breekt brand uit, dan is het wel fijn dat de verzekering op orde is. 

Je zorgverzekering checken 

Het is belangrijk dat je zorgverzekering op orde is. Deze wordt namelijk relevant wanneer je in een ziekenhuis belandt. In sommige landen is het tarief heel hoog voor goede zorg (dat zijn meestal privéklinieken die voor toeristen bedoeld zijn). Het kan zijn dat tarieven de Nederlandse overstijgen, dan is het belangrijk dat je een goede zorgverzekering hebt met een extra dekking, want anders draai je op voor de hogere kosten: het verschil tussen de tarieven die gelden binnen en buiten Nederland.