Veel gezinnen en families kiezen ervoor om tijdens de feestdagen catering te bestellen. Voor de Kerstdagen of met Oud en Nieuw is het een uitstekende optie om de catering te laten verzorgen door een professionele cateraar. Je bent vaak al druk voor deze feestdagen en op de dag zelf komen er veel mensen over de vloer, misschien wel teveel om zelf voor te koken. In deze blog geven we een aantal tips voor het bestellen van catering tijdens de wintermaanden.

Winterbarbecue

Barbecueën hoort toch in de zomer? Nee, zeker niet, barbecueën kan juist perfect in de wintermaanden. Combineer winterse salades met grote stukken wild vlees en creëer een echt winters gevoel bij de barbecue. Er zijn veel cateringbedrijven die een echte winterse sfeer kunnen creëren qua voedsel en aankleding van alles, dus het loont zeker om eens te informeren naar de mogelijkheden. Want wees eerlijk, met het frisse weer smaakt zo’n warm stuk vlees van de barbecue misschien nog wel weer wat beter dan hartje zomer?

Stamppot buffetten

Wie aan de winter denkt, denkt aan stamppot boerenkool of stamppot wortels met rookworst of een grote gehaktbal in de jus. Verwen je gasten tijdens de wintermaanden daarom met een heerlijk uitgebreid stamppot buffet. Vraag de cateraar naar de mogelijkheden en stel het perfecte buffet samen voor familie, vrienden of andere bekenden met voor ieder wat wils.

Typische winterrecepten

Wil je helemaal uitpakken met catering tijdens de feestdagen of in de rest van de koude wintermaanden? Ga dan voor typische winterse producten, zoals bijvoorbeeld verse piepers patat. Andere recepten die echt kenmerkend zijn voor de winter zijn Hollandse Wildstoof met bokbier, vergeten groenten en geroosterde uien of Friesweide rundvlees met Bildtse ui en Berenburg kruiden. Ben je benieuwd naar andere producten die het erg goed doen in de winter? Neem dan contact op met een professionele cateraar en vraag naar alle mogelijkheden voor een echte winterse catering.