Zit er een kinderverjaardag aan te komen? Zorg dat je op tijd begint met voorbereiden. We hebben de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet, bereid deze zaken alvast van tevoren voor. Zo geef je je kind een spectaculaire verjaardag.

Voeding

Veel ouders leggen de nadruk op het eten en drinken. Maar de meeste kinderen willen gewoon spelen. Er hoort natuurlijk wel genoeg eten te zijn, maar met een tweetal gangen kom je een heel eind. Ook door het onbeperkt laten drinken van frisdrank zul je je niet populair maken bij de andere ouders. Probeer hierin een middenweg te vinden.

Verjaardagstaart

Bij een feestje hoort natuurlijk taart. Eentje zelf maken of een taart kopen: in beide gevallen is een gepaste taart belangrijk. De mogelijkheden zijn tegenwoordig eindeloos. Kies voor de favoriete karakters uit tekenfilm, cartoon of speelfilm, daarmee zit je bijna altijd goed.

Vermaak

Zorg voor een planning tijdens de verjaardag. De meeste kinderfeestjes beginnen net na de middag. Na het samenkomen en het eten van de taart is het vaak tijd voor het vermaak. Je kunt natuurlijk je huiskamer op de kop zetten om apenkooi te kunnen spelen, maar er zijn genoeg speelhallen waar je naartoe kunt voor een paar uur vermaak. Daar hoef je je ook geen zorgen te maken over de veiligheid.

Cadeaus

Het cadeau is natuurlijk ook iets waar de jarige job naar uit kijkt. Houd er wel rekening dat een presentje wel een issue kan zijn voor de ouders van de andere kinderen, want ze hebben mogelijk niet allemaal hetzelfde budget. Wil je groot uitpakken, zorg dan dat je bijvoorbeeld je cadeau op een ander moment geeft.

Door rekening te houden met deze onderdelen heb ik korte tijd een mooi verjaardagsfeestje voorbereid. Geniet er dan ook van tijdens het feestje zelf!