Er bestaan verschillende type vakantiegangers: vakantiegangers die komen voor ontspanning en vakantiegangers die het avontuur opzoeken. Avontuurlijke vakantiegangers kiezen vaak voor bijvoorbeeld campings in Noorwegen of andere landen met veel ongerepte natuur. Noorwegen staat bekend om zijn prachtige wandel- en fietsroutes en is daardoor zeer geliefd onder kampeerders. Ondanks de rustgevende omgeving, is het noodzakelijk om je goed voor te bereiden op een kampeervakantie. In dit blog helpen we je door middel van verschillende tips, om goed voorbereid op reis te gaan en niet tegen verschillende moeilijkheden aan te lopen op het moment dat het te laat is.

Jezelf warm houden

Of je nou in de zomer of winter gaat kamperen, het is zaak om je te beseffen dat het ‘s nachts koud kan zijn. Je ligt immers onder een dunne tent in plaats van een aantal betonnen muren. Zorg er dan ook voor dat je de juiste isolerende kleding meeneemt, een fleece deken of slaapmat om onder je luchtbed te plaatsen, een goede slaapzak en dergelijke. Vergeet ook niet om voordat je op vakantie gaat, te kijken naar de weersvoorspelling. Hier kun je jouw benodigdheden op aanpassen.

Een backpack inpakken

Wanneer je van plan bent om veel wandeltochten te maken, is het verstandig om goed na te denken over de manier waarop je jouw backpack gaat inpakken. Lange wandeltochten met een slecht ingepakte backpack zorgen namelijk voor rugklachten. Zorg er bij het inpakken van je tas voor dat je de lichtste spullen bovenin plaats en de zwaardere spullen in het midden inpakt.

Een geschikte tent

Een veelvoorkomende fout onder beginnende kampeerders is het kopen van een te kleine tent. Dit komt vaak omdat men niet beseft hoeveel spullen je nodig hebt om te kamperen. Maak ruimte en comfort dus een prioriteit bij de keuze van een tent. Ga je met de auto kamperen? Dan hoef je je geen zorgen te maken over de grootte en het gewicht van de tent. We adviseren je om een tent te kopen die gemaakt is voor twee keer zoveel personen als waarmee je gaat kamperen. Wees een slimme kampeerder en koop een ruimte tent.

Proefkamperen

Ga je binnenkort voor het eerst kamperen en heb je al aan alle benodigdheden gedacht? Ga dan eens een nachtje proefkamperen in de nabije omgeving. Dit is een goede graadmeter om te zien of je echt aan alles gedacht hebt. Mocht dit niet het geval zijn, dan heb je nog ruim de tijd om nieuwe benodigdheden aan te schaffen.