Backpacken is een van de populairste manieren om te reizen onder jongvolwassenen. Naast het feit dat het goed is om andere culturen te leren kennen, zorgt een rondreis of backpacken ervoor dat je jezelf beter leert kennen. Vandaar ook dat veel jongvolwassenen na het halen van hun diploma ervoor kiezen om te gaan backpacken. Naast vele feesten en het leren kennen van nieuwe mensen geeft het ook tijd. Tijd om na te denken over wat je vervolgstappen zijn wanneer je terugkeert naar Nederland. Een rondreis in Indonesië is zeer populair door de mooie natuur en totaal andere cultuur. Om je goed voor te bereiden hebben we in dit blog enkele waardevolle tips op een rijtje gezet. 

  1. Profiteer van Wi-Fi

In Nederland zijn er nog maar weinig plekken waar je geen mobiele internettoegang hebt. In Indonesië is dat wel anders. Het land bestaat voor een groot deel uit verstrekkende natuurgebieden waar jouw mobiel geen internetverbinding kan ontvangen. Met name wanneer je van plan bent om lange wandelingen of fietstochten te maken door de natuur, is het verstandig om te zorgen dat je offline toegang hebt tot een kaart of plattegrond. Zo voorkom je dat je verdwaalt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door Google Maps te openen wanneer je verbonden bent met een Wi-Fi netwerk. De app slaat de gegevens automatisch op, waardoor je vervolgens zonder internetverbinding toch zicht hebt op de wegen. 

  1. Lichte kleren

Misschien ietwat voor de hand liggend maar misschien wel de belangrijkste tip die we kunnen geven: pak je tas in met lichte kleding. Het zorgt er niet alleen voor dat je minder last van je schouders krijgt door een lichtere tas, maar ook kun je hierdoor veel meer kleren meenemen omdat er simpelweg meer ruimte is. Daarnaast is het in Indonesië niet alleen warmer, maar is de luchtvochtigheid ook een stuk hoger. Lichte kleren zijn over het algemeen luchtiger, waardoor je het minder snel warm zult krijgen. 

  1. Gedraag je als een local

Als toerist ben je een makkelijker doelwit voor criminelen, waardoor je alerter moet zijn dan je normaal gesproken bent. Criminelen worden steeds sneller en brutaler, waardoor je binnen enkele seconden bestolen kunt worden. Zonder dat je dit zelf door hebt. Probeer je in het buitenland dus niet overduidelijk te laten zien dat je een toerist bent. Hierdoor val je namelijk eerder op bij dieven en is de kans groter dat ze een poging wagen om je te bestelen. Daarnaast is het verstandig om waardevolle spullen thuis te laten en je mobiel nooit in je zakken te bewaren. Fanny packs zijn zeer geschikt om je portemonnee en mobiel in te bewaren omdat je hier te allen tijde zicht op hebt.