Langzamerhand zien we allemaal dat het klimaat verandert en het iedere zomer warmer wordt. Naast dat de temperaturen steeds verder oplopen, zien we ook dat de hoge temperaturen steeds langer aanhouden. Hierdoor wordt ons land steeds populairder onder toeristen en bezoeken steeds meer toeristen ons land in de zomer. Naast toeristen worden ook de Nederlanders zelf steeds gekker op ons, inmiddels niet meer zo, koude kikkerlandje en kiezen veel mensen ervoor om de zomer door te brengen in eigen land. Met name nu het coronavirus enorm veel grip heeft op ons leven en we niet meer zo eenvoudig het buitenland in kunnen, is de kans groot dat ook jij deze zomer in eigen land blijft. Om je tijdens de vakantie geen moment te vervelen, hebben we in dit blog een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet. 

Fietsen en wandelen

Nederland is daarnaast ook nog een land met veel natuur, waardoor natuurliefhebbers de tijd van hun leven beleven. De bossen en natuurparken zijn bovendien veelal voorzien van aangelegde wandel- en fietsroutes. Deze routes zijn uitermate geschikt voor de sportievelingen onder ons. Tijdens de tochten geniet je van de natuur en kom je langs de mooiste natuurgebieden. We raden je aan de wandel- of fietsroute goed uit te stippelen voordat je op de fiets stapt. Op die manier kun je eenvoudig het aantal gewenste kilometers bepalen. Voor de minder sportieve mensen, die wel houden van natuur, zijn er veel bedrijven die elektrische fietsenverhuren, waardoor het een stuk minder intensief is. 

Stedentripjes

Meestal plan je stedentripjes in het buitenland om nieuwe cultuur te leren kennen en mooie plaatjes te schieten van culturele dorpjes. Toch kent Nederland ook ontzettend veel kleine dorpjes en grote steden waar je waarschijnlijk nog nooit bent geweest en alleen kent van naam. Neem tijdens de zomer eens de tijd om onbekende delen van Nederland te bezoeken. 

Watersporten

Als Nederlanders zijn we gezegend met een land dat grenst aan zee. Het is dan ook niet zonder reden dat de zee en het strand drukbezochte plekken zijn tijdens de zomer. Veel mensen kiezen ervoor om op het strand te liggen en relaxen, maar de Noordzee is ook geschikt voor vele watersporten zoals kitten, surfen, suppen, vissen en nog veel meer.