hotel abbekerk

De leukste bezienswaardigheden in eigen land

Geplaatst op

Ons kleine kikkerlandje staat met name onder buitenlanders bekend als dat platte land met veel windmolens, klompen en lange uitgestrekte tulpenvelden. Wij, als inwoners van Nederland weten wel beter en weten dat ons land veel meer te bieden heeft. Toch zijn er ook nog tal van bezienswaardigheden en bijzonderheden in ons land die niet iedere kent, waardoor iedereen ons kleine land opnieuw kan ontdekken. Gezien de relatief kleine omvang van ons land, zijn alle bezienswaardigheden eenvoudig en snel te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. De komende zomer is de kans groot dat je door het coronavirus niet op vakantie kunt en je zomervakantie dus in eigen land moet doorbrengen. Lees dit blog en ontdek wat Nederland allemaal nog meer te bieden heeft en plan je eerstvolgende uitje met vrienden of familie naar een van de vele bezienswaardigheden in ons land.

 Windmolens

In Zuid-Holland ligt het beroemde dorp Kinderdijk, dat zijn naam te danken heeft aan een ongeluk dat gebeurde in 1421. In dit jaar strandde er namelijk een wiegje op de dijk. Door de eeuwenoude windmolens die in zeer goede staat verkeren, is het dorp is een van de grootste trekpleisters van ons land geworden. De grote windmolens zijn gebouwd in de 17de eeuw en vormen gezamenlijk de groots overgebleven formatie windmolens van het hele land.

 De Veluwe

Ons land bezit één van de grootste natuurparken van heel Europa, namelijk: De Hoge Veluwe. Het gebied is ongeveer 14.000 hectare groot en is gelegen tussen Arnhem en Apeldoorn. De dichtbegroeide bospartijen en uitgestrekte open vlakten zorgen voor een uitstekend leefgebied voor verschillende wilde dieren, zoals wilde paarden en Schotse Hooglanders. Het gebied is zeer populair onder de Nederlandse bevolking omdat het zichzelf uitstekend leent voor fiets- en wandeltochten door de natuur. Bovendien bevat het gebied een museum genaamd Kröller-Müller Museum, waarin je enkele bijzondere werken van Vincent van Gogh vindt.

Amsterdam

Onze hoofdstad is bij uitstek dé stad om te bezoeken om verschillende redenen. Zo bevat de stad enorm van pittoreske grachten waarin je kunt varen en zijn er ontzettend veel verschillende musea gevestigd. Bovendien kent de stad een zeer rijke geschiedenis die je terugziet in verschillende aspecten van de stad, waaronder de bijzondere architectuur. Naast culturele uitjes, is onze stad ook zeer populair onder jongvolwassenen en de uitgaansgelegenheden zoals het Amsterdam Dance Event. De internationale stad kent een zeer diverse bevolking van verschillende nationaliteiten, waardoor je veel invloeden van het buitenland tegenkomt zoals een Indiaas restaurant.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de beste bestemmingen over de hele wereld en vind het perfecte hotel voor jouw volgende vakantie of zakenreis. Of je nu op zoek bent naar een romantisch toevluchtsoord aan het strand, een bruisend stadsverblijf of een rustig toevluchtsoord in de natuur, wij hebben het allemaal. Leer meer over de verschillende soorten accommodaties, van boutique hotels tot grote hotelketens, en vind de ideale plek om te verblijven die past bij jouw behoeften en budget. Ontdek ook handige tips en adviezen over het boeken van hotels, het plannen van je reis en het maximaliseren van je hotelervaring. Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of een nieuweling in de wereld van het hotelwezen, wij staan klaar om je te helpen de perfecte accommodatie te vinden voor een onvergetelijk verblijf. Begin je zoektocht naar jouw ideale hotelervaring hier op onze website en maak van je volgende reis een droomvakantie!

Contactgegevens

Via info @ hotelabbekerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden