Teambuilding activiteiten moeten niet alleen leerzaam maar ook leuk zijn. Een bedrijfsuitje of dit soort spelletjes helpen bij het beter leren kennen van elkaar. Hoe denkt iedereen over een bepaalde situatie? Hoe lossen ze bepaalde dingen op? Hoe maken ze plezier? Er zijn verschillende manieren om je team dichter bij elkaar te brengen. In deze blog behandelen we de leukste teambuilding spelletjes.

Waarheid en leugens

Neem met het hele team plaatst in een cirkel met de gezichten naar elkaar toe. Laat iedereen twee feiten en een leugen over zichzelf vertellen. De leugen moet realistisch zijn in plaats van extravagant. Ga de cirkel rond en laat elke persoon de drie verhalen in willekeurige volgorde opnoemen, zonder te vertellen wat de leugen is. Nadat iemand zijn of haar verhalen heeft gedeeld, moet de rest raden wat de leugen was. Dit spel is een geweldige ijsbreker en op deze manier leer je de grappigste dingen over elkaar.

Ei-Apocalyps

Verdeel het team in groepen van drie tot vijf personen en geef elke groep een rauw ei. Leg alle kantoorbenodigdheden op een stapel. De teams hebben 15 tot 30 minuten om de voorraden te gebruiken om het ei veilig in te bouwen zodat het ei niet breekt wanneer het valt. Enkele suggesties voor benodigdheden zijn: plakband, potloden, rietjes, plastic keukengerei, verpakkingsmateriaal, kranten en elastiekjes. Zodra de tijd om is, laat je alle creaties van de tweede of derde verdieping van je gebouw vallen en kijk je welke eieren de Ei-Apocalyps overleven. Dit spel is een hilarische manier om teamgenoten te laten samenwerken en problemen op te lossen. 

Straatbingo

Verdeel het team in kleine groepen van maximaal vier personen. Maak een lijst met gekke taken die elk team moet doen. Voorbeelden van taken kunnen zijn: maak een selfie met een vreemde, ren een estafette om een kerkgebouw, zoek zoveel mogelijk groenteboeren etc. Spreek een deadline af en het team die de meeste taken heeft afgestreept, wint!