Berlijn is de ideale plek wanneer je eigen weg wilt voor een korte vakantie. De Duitse hoofdstad is zeer gemoedelijk en er is altijd genoeg te doen. Maar ook op het gebied van eten ga je zeker niet met honger naar huis. Met de trein reis je vanaf Amsterdam in ongeveer vijf uur af naar Berlijn, tevens is de stad met de auto prima te bereiken. Pak dus je spullen, boek een hotel in Berlijn en geniet van alles wat de stad je te bieden heeft. 

Cultuur in de binnenstad 

De gebouwen in Berlijn zijn een bezienswaardigheid op zich. Deze kenmerken zich namelijk door de neogotische stijl. Romantiek en rustieke vormen staan hierbij centraal. Maak daarom ook vooral een wandeling door de binnenstad tijdens je verblijf. Ondertussen kom je genoeg leuke winkels tegen om iets leuks voor jezelf te kopen. Wil je de architectuur eens wat beter bekijken? Stap dan in een van de boten voor een rondvaart door de binnengrachten van deze culturele stad. 

Een stad vol historie 

Berlijn staat bekend om de historische plekken zoals de Berlijnse muur waarvan er nog steeds stukken te vinden zijn. Ook de Brandenburger tor is het bezoeken waard. Zo zijn er nog veel meer historische elementen in de stad te vinden. Wat het een uitstekend de stad maakt voor een citytrip.

Overnachten in Berlijn 

Maak je vakantiegevoel compleet met een overnachting in een hotel. Een verzameling van de verschillende hotelkamers vind je bijvoorbeeld op de website van Hotel Berlijn. Alles in ingedeeld in allerlei categorieën, zoals goedkope hotels, design hotels en romantische hotels. Maar je kunt ook filteren op verschillende locaties, zoals het centrum van de stad. Zo vind je altijd wat je zoekt om je geslaagde dag in Berlijn af te sluiten met een goede nachtrust.