Wanneer je een B&B in Portugal boekt, is het gebruikelijk dat je verblijft in een kamer dat bij een woonhuis hoort en waarbij het ontbijt voor de volgende dag wordt aangeboden en is inbegrepen in de prijs. B&B is een afkorting voor bed en breakfast en wordt in het Nederlands ook wel eens logies en ontbijt genoemd, al is de Engelse term een stuk populairder. Doorgaans is een B&B in Portugal een kleinere accommodatie die deel uitmaakt van een woning en waarbij de kamers en ontbijtvoorziening een nevenfunctie is van het wonen of van een agrarische project. Door een B&B in Portugal te boeken, kies je voor een authentieke vakantie-ervaring waarbij je van dichtbij mee kunt maken hoe de Portugezen leven.

Waar in Portugal een B&B boeken?

Als je graag je vakantie aan het strand door wilt brengen en wilt genieten van de zee en de zon, dan is de Algarve ten zeerste aan te raden. Dit gebied is de naam van de Portugese zuidkust waar je tevens veel rotsen en bergen vindt. Wanneer je graag outdoor sporten beoefent, is dit dan ook een geschikte regio. Je kunt er bijvoorbeeld klimmen of verschillende watersporten beoefenen zoals surfen en waterskiën. De bekendste steden in deze regio zijn Faro en Albufeira, waar je terecht kunt om heerlijk te eten. Ook de kustlijn van Lissabon is ten zeker aan te raden. Wanneer je hier een B&B boekt, kun je genieten van een brede cultuur, rijke geschiedenis, gastvrije bewoners en interessante kunst. Als je van wat koeler weer en een frisse wind houdt, is Cabo de Roca een geschikte optie. Hier vind je prachtige natuur en is tevens het meest westelijke en winderige punt van Europa.


Een B&B in één van de mooie Portugese steden

Als je ervan houdt om in de stad te verblijven, kun je ook een B&B boeken in één van de mooie steden van Portugal. Wanneer je bijvoorbeeld voor Lissabon kiest, kun je de bekende wijken Mirandoura en Santa Lucia aandoen, die je met de bekende historische tram eenvoudig kunt bereiken. Ook is Porto erg aan te raden, uit deze stad komt oorspronkelijk de portwijn. Daarnaast staat deze stad bekend om de pastelkleurige huizen en smalle straatjes.

Kijk voor meer info eens op Qportugal.nl