Eventjes lekker uitwaaien aan het strand, een leuke stad bezoeken of zomaar: een lekker nachtje weg is altijd fijn! Waar je ook naartoe gaat, het is zeker aan te raden om je spulletjes op een fijne manier met je mee te nemen in een reistas!

Sleep niet teveel mee

Wanneer je een nachtje weggaat dan heb je waarschijnlijk niet al te veel spullen nodig. Alleen een setje kleding en ondergoed, je pyjama en je toilettas met verzorgingsspulletjes zijn vaak al voldoende. Een koffer of trolley is vaak te groot voor de weinige spullen die je met je meeneemt. Wanneer je hierin je spulletjes meeneemt, is de kans zelfs aanwezig dat je kleding en andere spullen heen en weer zullen schuiven en daardoor zullen gaan kreuken… Dat is natuurlijk niet wat je wilt! Een handtas of rugzak is daarentegen vaak juist nét te klein, en dat is de reden waarom een reistas of weekendtas dé perfecte oplossing biedt! 

De praktische voordelen van een weekendtas

Een weekendtas, ook wel reistas, duffel of duffle bag genoemd, is een super handige tas, erg geschikt om mee te nemen tijdens kleine reisjes zoals een nachtje, weekend of (mid)week weg. De tas biedt ontzettend veel ruimte en door de fijne indeling kun je je kleren en spullen zo neerleggen dat het niet zal kreuken of verschuiven. 

Weekendtassen van leer

Leren weekendtassen bieden het voordeel dat de ademende eigenschap van het leer zorgt voor ventilatie in de tas. Mensen transpireren en soms komt het voor dat er daardoor vervelende geurtjes in de tas en zijn inhoud ontstaan. Door te kiezen voor leer als materiaal, zal dit verleden tijd zijn. Een ander voordeel van leer is dat, mocht je onverhoopt in een regenbui terechtkomen, je je weinig tot geen zorgen hoeft te maken dat de inhoud van de tas nat wordt. Leer heeft namelijk waterafstotende eigenschappen… Ideaal! Voor de vrouwen zijn er chique dames weekendtassen en voor de mannen stoere en robuuste heren weekendtassen.

Ook te gebruiken als sporttas

Heb je niet zo vaak een lekkere overnachting in een mooi hotel op de planning staan? Een weekendtas is bijvoorbeeld ook heel erg geschikt om te gebruiken als sporttas! Wij weten wel welke tas er in het vervolg meegaat wanneer er een nachtje weg op de planning staat…