De komende maanden lijkt het erop dat vliegen naar verre vakantielanden nog steeds niet mogelijk is. We zijn allemaal getroffen door het COVID-19 virus en dit zorgt voor beperkingen die invloed hebben op ons reisgedrag. Gelukkig kun je met de auto vaak nog wel een end komen. Met occasions hoeven auto’s helemaal niet duur te zijn, terwijl je er tijdens een vakantie veel profijt van hebt. Ook als je wel al in het bezit van een auto is een occasion een optie, zeker wanneer je eigen auto te klein of onpraktisch is om op vakantie te gaan.

Gratis stockfoto met achtergrond, andere kant op kijken, auto

Type auto

Het aanbod van occasions is groot, dus voor elk type vakantie is wel een bijpassende auto. Als je vaak op korte stedentrips gaat is een cabrio misschien wel leuk, hierbij heb je minder bagageruimte maar genoeg voor een weekendweg. Ga je elke jaar kamperen of op wintersport? Dan moet je waarschijnlijk gaan kijken naar een grotere auto. Door al het aanbod kan je al snel door het bomen het bos niet meer zien. Gelukkig zijn er genoeg experts die je persoonlijk advies kunnen geven.

Kosten

Een aanschaf van een nieuwe auto is een grote uitgave. Met een occasion kan je voor een stuk minder geld al in het bezit zijn van een auto. Omdat er tijdens vakantie nog wel eens wat mis kan gaan onderweg is goede pechhulp voor een occasion geen overbodige luxe. De kosten van de occasions is sterk afhankelijk van het type auto, zo zullen Mercedes Benz occasions over het algemeen meer kosten dan die van goedkopere merken. Kosten hangen ook af van de staat van de auto, als je van plan bent een lange reis te maken met een tweedehandsauto is het goed om op te letten in welke staat de auto zich bevindt.

Voorbereiding

Je hebt een tweedehandsauto aangeschaft en je vakantie geboekt. Het is tijd voor de laatste voorbereidingen voordat je kan vertrekken! Meet bij het dichtstbijzijnde tankstation je bandenspanning op en controleer of de auto genoeg schoonmaakvloeistof aanwezig is. Als je op wintersport gaat dien je in het bezit te zijn van de juiste sneeuwkettingen voor het geval de weersomstandigheden dit nodig maken.