Geplaatst op
Alle bedrijven die werken met voedsel en dranken, dienen te voldoen aan de wetten van voedselveiligheid. Horecaondernemers moeten werken volgens de Hygiënecode, waarmee je voldoet aan de HACCP-eisen. In dit blog geven we je een complete checklist voor restaurant- en caféhouders.
Ontvangst van goederen
- Het product uit de vriezer heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
- Het ingevroren product voldoet aan de standaardtemperatuur van – <15 °C.
- De hele gepekelde vis heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
- De hele gepekelde vis voldoet aan de standaardtemperatuur van < -9°C.
- Het melkproduct heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
- Het melkproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van < 7 °C.
- Het kaasproduct heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
- Het kaasproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van < 7°C.
- Het vlees of de grote wildernis heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
- Het vlees of de grote wildernis voldoet aan de standaardtemperatuur van < 7°C.
- Het vleesproduct heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
- Het vleesproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van < 7°C.
- De groente heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
- De groente voldoet aan de standaardtemperatuur van < 7°C.
- Pluimvee of klein wild heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
- Het gevogelte/kleine wild voldoet aan de standaard temperatuur van< 4°C.
- Slachtafval heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
- Slachtafval voldoet aan de standaardtemperatuur van < 3°C.
- De verse vis heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
- De verse vis voldoet aan de standaardtemperatuur van < 2°C.
- Droge kruidenierswinkel heeft een correcte houdbaarheidsdatum, is schoon en vers en de verpakking is in orde.
- Droge kruidenierswaren voldoen aan de standaardtemperatuur van < 26°C.
Opslag van producten
- Het koelhuis is netjes, overzichtelijk en schoon. De diepgevroren producten worden afgedekt en opgeslagen volgens het FIFO-principe en hebben een houdbaarheidsdatum.
- Het product uit de koelcel voldoet aan de standaardtemperatuur van – <18 °C.
- De vriezer is netjes, ordelijk en schoon. De diepgevroren producten worden afgedekt en opgeslagen volgens het FIFO-principe en hebben een houdbaarheidsdatum.
- Het product uit de diepvriezer voldoet aan de standaardtemperatuur van – <18 °C.
- De koelkast is netjes, ordelijk en schoon. De producten worden afgedekt en opgeslagen volgens het FIFO-principe en hebben een houdbaarheidsdatum.
- Het product uit de koelkast voldoet aan de standaardtemperatuur van <7 °C.
- De gekoelde vitrine is netjes, overzichtelijk en schoon. De producten worden afgedekt en opgeslagen volgens het FIFO-principe en hebben een houdbaarheidsdatum.
- Het product uit de gekoelde vitrine voldoet aan de standaardtemperatuur van <7 °C.
- Het magazijn is netjes, overzichtelijk en schoon. De producten worden afgedekt en opgeslagen volgens het FIFO-principe en hebben een houdbaarheidsdatum.
- De droge kruidenierswaren voldoen aan de standaardtemperatuur van <26 °C.
Bereiding van warme maaltijden
- Het vlees/visproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van > 75°C.
- Het kipproduct of pluimveeproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van > 75°C.
- Het eiproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van > 75 °C.
- Componenten zoals aardappelen, rijst, pasta, pasta, groenten, sauzen en pap worden gecontroleerd op dichtheid.
Bereiding van koude maaltijden
- De koude starter voldoet aan het begin aan de standaardtemperatuur van < 7 °C.
- De koude starter voldoet aan het einde aan de standaardtemperatuur van < 7 °C.
- De koude starter wordt binnen 30 minuten verwerkt, zodat de temperatuur kan oplopen tot > 7 °C.
- Het koude dessert voldoet aan het begin aan de standaardtemperatuur van < 7 °C.
- Het koude dessert voldoet aan het einde aan de standaardtemperatuur van < 7 °C.
- Het koude dessert wordt binnen 30 minuten verwerkt zodat de temperatuur kan oplopen tot > 7 °C.
Opwarmen van producten in de magnetron of stoomoven
- Na de opwarming voldoet het product aan de standaardtemperatuur van > 60°C in de kern.
- Indien de temperatuur < 60°C is, wordt het product opnieuw verwarmd tot > 60°C.
- De regeneratie mag niet langer dan 60 minuten duren.
Bakken van producten
- Het frituurvet voldoet aan de standaardtemperatuur van < 175°C.
- Het frituurvet rookt en ruikt niet, is niet bruin/krullend en wordt ververst.
- Het gebakken product dat gebakken wordt voldoet aan de standaardtemperatuur van > 60°C.
- Het gebakken product, dat gebakken dient te worden, voldoet aan de standaardtemperatuur van > 75°C.
Serveerproducten
- Het vlees/visproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van > 60°C.
- Het pluimvee-/kipproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van > 60°C.
- Het zetmeelproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van > 60°C.
- Het plantaardige product voldoet aan de standaardtemperatuur van > 60°C.
- Het eiproduct voldoet aan de standaardtemperatuur van > 60°C.
- De soep voldoet aan de standaardtemperatuur van > 60°C.
- De jus/saus voldoet aan de standaardtemperatuur van > 60°C.
- De warme snack voldoet aan de standaardtemperatuur van > 60°C.
Gerelateerde berichten
Ontdek de veelzijdigheid van Van der Valk Breda: jouw perfecte uitje in Zuid-Nederland
Gelegen in het hart van Noord-Brabant, biedt hotel Van der Valk in Breda een ideale plek om te genieten van een ontspannen verblijf. Of je nu op zoek...