Ben je al eens in Griekenland geweest? Of zou je er graag eens naartoe gaan? Wanneer je je ogen sluit kan je het zo voor je zien. De prachtige witte huisjes, het blauwe water en mooie stranden. Je kan de zee al ruiken en proeft de vele delicatessen die het land rijk is. Deze heerlijkheden kan je nu ook thuis al degusteren. Zo is dat reisje naar Griekenland toch al een beetje binnen handbereik. 

Griekenland op zijn best: ouzo 

Ouzo is ongetwijfeld de meest bekende drank van Griekenland. Deze sterke drank wordt gemaakt van druivenresten die gestookt worden. Tijdens dit stookproces krijgt ouzo zijn typische anijssmaak. Ouzo heeft een beschermde oorsprongsbenaming, waardoor enkel de sterkedrank die in Griekenland geproduceerd wordt de naam ‘ouzo’ mag dragen. Het drankje bevat een heel aantal kruiden zoals anijs, kardemom, engelwortel en koriander. Je drinkt hem best ijskoud, en bewaart de fles dus het liefst in de diepvries. Ouzo kan puur gedronken worden of aangelengd met water. 

Griekse wijnen: onbekend is onbemind 

Griekse wijnen zijn in onze contreien lang onbekend gebleven omdat niemand de etiketten ervan kon lezen. Dat is jammer, want Griekenland heeft het ideale klimaat om wijn te telen. Door de lange, warme zomers en de vele mineralen die de grond rijk is, zijn er meer dan 300 verschillende druivenrassen terug te vinden. De meest bekende Griekse druivensoorten zijn de muscat, mavrodaphne en de xinomavro. Hiermee worden verschillende witte, rode en rosé wijnen gemaakt. 

Haal Griekenland in huis 

Wil je Griekse wijnen kopen, dan hoef je nog niet meteen het vliegtuig te nemen. Je kan dit ook online doen of een kijkje nemen in het Griekse Huis. Wanneer je het liefst online Griekse wijnen wil kopen, kan de bestelling naar je thuis verzonden worden.