Er zijn tal van dingen die je kunt doen om een multicultureel festival te houden. Belangrijk is dat je een goed overkoepelend idee hebt. Denk daarbij aan muziek- of voedselfestival. Het zijn dingen waar veel mensen een goed gevoel van krijgen en dus graag bij betrokken willen worden. Daarnaast is het wel goed om de nodige voorbereidingen op orde te hebben. We hebben deze blog voor je geschreven zodat je een duidelijker beeld kan krijgen over wat een multicultureel festival in kan houden. Lees snel verder en laat je inspireren door de tips. Veel succes met het zelf organiseren van je festival. 

De basis moet goed zijn

Als je een huis gaat bouwen (festival) dan moet de fundering goed zijn. Zorg er dus voor dat je een budget opstelt. Wat wil je doen op je festival? Wat heb je nodig aan financiële middelen? En kun je aanvullende subsidies aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente? 

Na het rekenwerk kun je beginnen aan de uitwerking van je ideeën. Zorg voor podia. Je kunt het beste festivaltenten huren, kopen is nogal duur. Je hebt ze wel echt nodig, want in Nederland is het niet altijd zonnig weer. Benader mensen die je echt op je festival wilt hebben, bijvoorbeeld foodtrucks of artiesten. Wanneer de boekingen vaststaan, is het tijd om de flyers te maken en de sociale media in gereedheid te brengen. 

Bezoekers opwarmen

Nog beter is het om al in een vroeg stadium van de organisatie je verschillende online kanalen in orde te maken, zo kun je de potentiële bezoekers van je festival alvast een beetje opwarmen. Online tickets laten kopen is ook een goed idee, dan kun je early bird extra´s aanbieden. Als het een gratis festival betreft, dan zijn er tal van andere mogelijkheden om het aantrekkelijk te maken voor mensen om te gaan, bijvoorbeeld een voucher die ze kunnen downloaden voor kortingen op eten en drinken bijvoorbeeld. Want als ze er eenmaal zijn, blijven ze ook wel hangen en geven meer geld uit. Veel succes met het organiseren van je festival.