De laatste jaren hechten steeds meer mensen waarde aan efficiëntie in een ruimte. Dit heeft voor een groot deel te maken met de verschillende mogelijkheden die er tegenwoordig zijn om een ruimte efficiënt in te richten. Dit geldt ook voor de ruimte in een hotel. Heb je momenteel een hotel en wil je de hotel keuken praktisch inrichten? Dan kun je de volgende tips goed gebruiken. De kans is namelijk groot dat je met een aantal gemakkelijk aanpassingen de ruimte nuttiger gebruikt.

De verschillende keukens

Wanneer je een hotel hebt, is het van belang om rekening te houden met de sfeer die je graag uit wilt stralen. In veel gevallen heeft een hotel een eigen sfeer, geldt dit ook voor jouw hotel? Dan kun je hier rekening mee houden bij de inrichting van de keuken. Wanneer je een modern hotel hebt, zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om gebruik te maken van een open keuken. Voor een groot deel van de gasten is dit een pluspunt. Echter, als je ervoor kiest om gebruik te maken van een open keuken is het wel belangrijk dat je de verschillende onderdelen in jouw keuken schoon houdt.

Indeling van de keuken

Voordat je de horeca apparatuur aan kunt gaan schaffen, dien je eerst een indeling te maken. Door middel van een goede indeling kun je jouw keuken efficiënt indelen. Hier zal je tijdens drukke momenten veel profijt van hebben. Het is verstandig om alle onderdelen van de keuken bij elkaar te te plaatsen. Hierdoor voorkom je dat er onnodig gelopen wordt in de keuken. Daarnaast is het verstandig om de het ontbijt, de lunch en het diner in een apart gedeelte van de keuken te bereiden. Hierdoor is het mogelijk om de verschillende onderdelen van de menukaart apart te bereiden.