Soms kan een hotelovernachting net zoveel waarde hebben dan welke medische behandeling dan ook. Soms knap je meer op van de luxe in een hotel zelfs. Het kan, zeker als je revalideert na betrokken te zijn geweest bij een ongeluk of bedrijfsongeval, heel erg goed zijn om regelmatig eens je hoofd leeg te maken en te genieten van een andere omgeving. Ook voor jouw partner kan dit heerlijk zijn, want ook die geniet zo eens van ontzorging.

Als je revalideert, dan is vaak elke dag hetzelfde en is een nacht in een hotel echt een heerlijke afwisseling

Revalideer je, dan is elke dag vaak hetzelfde. Het is heel veel rusten, afgewisseld met rust. Daar word je niet vrolijker van en dus is het goed zo nu en dan eens elders je licht op te steken. Revalideren en het ondergaan van medische behandelingen is zwaar. Bovendien kost het je nog geld ook. Zijn die kosten rechtstreeks het gevolg van het ongeval, dan is sprake van letselschade. Die schade kun je verhalen op de veroorzaker. Het is verstandig om hier een letselschadebureau voor in te schakelen. Dat is als geen ander in staat een passende vergoeding los te weken. 

Moet de schuld aangetoond worden, dan duurt de afhandeling van letselschade langer

Door te kiezen voor een letselschadebureau, heb je zelf ook niet de stress die de afwikkeling met zich mee kan brengen. Dat kun je er ook gewoon niet bij hebben. Het letselschadebureau weet alles van materiële en immateriële schade en gaat vooral met de schuldvraag aan de slag. Erkent de veroorzaker zijn of haar schuld, dan wordt het allemaal een stuk gemakkelijker. Vaker echter, moet de schuld aangetoond worden. En dat kost meer tijd en is vooral veel complexer.

Emotionele schade lastiger in geld uit te drukken

Gaat het om letselschade, dan onderscheid je materiële schade en immateriële schade. Materiële schade is uit te drukken in geld. Je kunt dan denken aan de kosten voor medische behandelingen bijvoorbeeld. Immateriële schade is de geleden emotionele of lichamelijke schade en wordt ook wel eens smartengeld genoemd. Aan deze vorm van schade is wat lastiger een geldbedrag te plakken. Maar ook daar weet het letselschadebureau wel raad mee.