Hotels zijn er om te overnachten. Dat is vanzelfsprekend. Toch zie je dat hotels tegenwoordig steeds meer extra diensten en producten aanbieden waardoor de oorspronkelijke kerntaak van een hotel wat begint te veranderen. In deze blog zetten we uiteen welke verschillende ontwikkelingen hotels hebben doorgemaakt in de afgelopen jaren en hoe dat de dienstverlening van het hotelwezen heeft doen veranderen.

Hotel + wellness

Hotels zijn er niet alleen maar om te overnachten in een stad of dorp. Hotels zijn steeds vaker een nieuwe locatie om heerlijk tot rust te kunnen komen. Bijna elk hotel heeft tegenwoordig een badkuip; dat is inmiddels al niet meer dan normaal, maar we zien ook een verdere ontwikkeling hierin. Hotels beginnen steeds meer en meer verschillende wellnessdiensten aan te bieden. Denk hierbij aan een massage of een sauna.

Hotel + vergaderen

Hotels worden niet alleen door vakantiegangers gebruikt. Veel kamers worden ook geboekt door zakenlui. Het gaat hierbij vooral om hotels in grotere steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Almere, etc. Soms is het handig om met een delegatie te reizen naar een van deze steden en hier met zijn allen te overnachten. In dat geval willen veel zakenmensen graag nog even vergaderen voordat ze naar de zakelijke relatie vertrekken. Daarom zie je steeds vaker hotels met een vergaderruimte. Klik op de link om te zien hoe een mooie vergaderruimte eruit kan zien.

Hotel + restaurant

Elk hotel heeft tegenwoordig ook een restaurant. Dat is vanzelfsprekend en tegenwoordig kunnen we ons niet voorstellen dat een hotel geen eigen restaurant heeft! Dit was vroeger niet echt gebruikelijk. Mocht je een hotel tegenkomen waar dit toevallig nét niet het geval is, dan zal het waarschijnlijk zo zijn dat er op de hoek van de straat wel een prima restaurant zit. Als het restaurant afgelegen is, dan kun je erop rekenen dat ze een restaurant hebben.