Zoek je deze zomer een stille plek waar je heerlijk kunt bijkomen tijdens je vakantie? Ook in Nederland zijn er nog een aantal prachtige natuurgebieden waar je nog relatief rustig kunt recreëren met je camper.

 

De Veluwe

Als grootste natuurgebied van Nederland zijn er talloze rustige locaties waar je met je camper terecht kunt. Afhankelijk van je wensen kun je een plek kiezen. Vlakbij Ede vind je een aantal camping rondom het Nationale Park De Hoge Veluwe. Als je liever ook een dagje naar de grote stad wilt kun je in de buurt van Zwolle, Apeldoorn of Arnhem terecht. Wanneer je ook op het water wilt recreëren kun je rond Harderwijk of Nunspeet terecht. Vrijwel alle campings op de Veluwe hebben plekken voor campers.

 

Waddeneilanden

Als je heerlijk wilt uitwaaien zijn de Waddeneilanden een goede keuze. Hoewel ze in de zomer goed worden bezocht door toeristen, kun je alsnog wel rustige gebieden vinden. Een camper geeft je vrijheid om zelf een plekje te zoeken, dus je kunt populaire campings mijden. Texel is veruit het populairst, bijna de helft van de toeristen gaat hierheen. Voor de rust kun je het beste naar Schiermonnikoog of Vlieland.

 

De Drentse AA

In Drenthe vind je niet alleen hunebedden, er zijn ook vele natuurgebieden te vinden, zoals de Drentse AA. Het gebied bestaat uit een aantal kleine dorpen die omgeven zijn door natuur. Ideaal om te wandelen en te fietsen. In de omgeving zijn verschillende kleine campings te vinden waar je je camper of caravan kunt parkeren.

 

Je hoeft dus niet ver weg om tot rust te komen. Beschik je nog niet over camper? Kijk eens bij een caravan verkoop of er een geschikte wagen voor je tussen zit. Zo heb je je eigen spullen altijd bij de hand, terwijl je tot rust komt in het prachtige Nederlandse landschap.