Op reis gaan gaat niet alleen over mooie stranden en het gaan op avontuur, maar ook over ontspanning en het besteden van tijd met je gezin of je reismaatje.  Op elk moment van de dag kan je makkelijk en snel vanuit je caravan, hotel, resort of op het vliegveld spelletjes met elkaar spelen. Op deze manier hoeft niemand zich te vervelen en komt iedereen gezellig bij elkaar. Spelletjes helpen zelfs bij het maken van nieuwe vrienden op vakantie. Vraag je je af welke spelletjes je het beste kunt meenemen? Lees dan snel verder.

30 Seconds

Een leuk gezelschapsspel om mee te nemen is 30 Seconds. Dit spel is fantastisch om te spelen met een grote groep. In teams probeer je binnen 30 seconden zoveel mogelijk begrippen die worden weergegeven op het kaartje te omschrijven of uit te beelden, zonder het daadwerkelijke woord te noemen. Hoe meer begrippen je team raadt, hoe verder je op het bord staat en kans hebt om te winnen.

Uno

Voor het spel Uno hoef je geen ellendig grote doos mee te sjouwen, maar is lekker compact, zodat je deze makkelijk mee kunt nemen op vakantie. Uno is te vergelijken met het kaartspelletje Pesten. Uno is het perfecte spel voor een reisgezelschap voor 2 personen, maar kan ook in een groep tot max 10 personen worden gespeeld.

Het doel van dit spel is om als eerste je hand met kaarten ‘kwijt’ te zijn. Dit kan je doen door (natuurlijk pas als je aan de beurt bent) een van de kaarten in je hand op de stapel te leggen, mits deze dezelfde kleur of getal heeft als de bovenste kaart van de stapel.  Er zijn ook kaarten in het spel waarbij je bijvoorbeeld een x aantal kaarten moet pakken of kaarten moet doorgeven. Als je nog maar een kaart in je hand hebt, schreeuw je UNO.

Monopoly

Het wel bekende spel Monopoly, doet het altijd goed op vakantie. Tegenwoordig zijn er mega veel verschillende edities en kan je je monopoly spelletje afstemmen op bijvoorbeeld een bepaald thema, film of locatie.

Exit het spel

Een vakantie is al duur genoeg. Bespaar geld door het spelletje Exit Het Spel mee te nemen in plaats van een escaperoom-ervaring te boeken. Met dit spel beleef je dit gevoel in je hotelkamer. Door raadsels op te lossen en te zoeken naar aanwijzingen kom je steeds dichterbij de ‘uitgang.’ De verschillende moeilijkheidsgraden zorgen ervoor dat het voor elke leeftijd leuk is! Exit het spel is te koop bij 999games.nl