Turkije is een populair vakantieland onder Nederlanders. Niet iedereen weet dat een visum aanvragen voor Turkije voor Nederlanders verplicht is. Het is niet zo dat je dit maanden van tevoren moet doen, maar je kunt het wel hebben geregeld voordat je op het vliegtuig stapt. Voorheen kon je het visum alleen op het vliegveld in Turkije kopen, maar het kan nu ook online. Je kunt dan voordat je op vakantie gaat of voor zaken naar Turkije je visum al aanvragen en betalen. Dat scheelt een hoop rompslomp op de luchthaven na aankomst.

Waarom heb ik een visum nodig voor Turkije?

Als Nederlands staatsburger geldt een visumplicht voor Turkije. Turkije maakt namelijk geen deel uit van de Europese Unie en mag dus zelf zijn regels bepalen voor het toelaten van toeristen en zakelijke reizigers in het land. Het is zelfs zo dat als je een visum hebt geregeld voor Turkije, het kan gebeuren dat je zonder opgaaf van reden de toegang tot het land wordt geweigerd. Zeker sinds de mislukte staatsgreep in Turkije zijn de regels aangescherpt.

Waar betaal ik een gunstige prijs voor mijn visum voor Turkije?

Wil je een online visum voor Turkije aanvragen dan betaal je daarvoor vaak minder dan wanneer je het op de luchthaven nog moet gaan regelen. Denk eraan dat je voor alle reisgenoten een visum moet aanvragen, dus ook voor je meereizende kinderen. Daar komt bij dat je als alleenreizende ouder altijd toestemming moet hebben van de andere ouder om een minderjarig kind mee te nemen. Als je gaat vliegen dan wordt daar streng op gecontroleerd om ontvoering van kinderen te voorkomen.

Wat zijn de regels voor een visum voor Turkije?

Als je een visum voor Turkije aanvraagt dan hoef je niet per se op de dag van ingang van het visum te reizen. Dat mag binnen de periode dat het visum geldig is. Je krijgt meestal een e-visum waarvoor je een link per e-mail krijgt. Het is aan te raden om het visum ook uit te printen. Als je het visum moet laten zien en je telefoon weigert dienst kun je dan altijd nog de hardcopy tonen om te bewijzen dat je een visum hebt aangevraagd.