Tokaj was voordat Hongarije communistisch werd een geliefde wijnstreek. Belangrijke personen zoals koningen en pausen kochten er hun wijnen. De wijn uit Tokaj won vele prijzen en was geliefd vanwege de uitstekende kwaliteit. Toen Hongarije werd ingelijfd binnen het Oostblok werden wijngaarden genationaliseerd en ging de kwaliteit hard achteruit. Maar de tijden zijn veranderd en de Tokajwijn is helemaal terug van weggeweest. Tijd om deze verwennerij uit Hongarije te gaan ontdekken.

Verwen je gasten met heerlijke TokajwijnWil je je gasten tijdens een etentje of feestje echt iets bijzonders aanbieden? Dan koop je Tokajwijn uit Hongarije. Deze wijn wordt met zorg gemaakt in de beste en oudste wijngaarden van Hongarije. Deze wijngaarden waren al erkend voordat de Bourgogne in Frankrijk in opkomst was en een belangrijke wijnleverancier werd. De wijn uit Tokaj wordt gemaakt van heerlijke inheemse druiven die nergens anders groeien. Dit geeft de Tokajwijn zijn unieke smaak.

Heerlijke dessertwijn voor een geslaagde avond

Een dessertwijn is echt iets bijzonders. Als je een diner verzorgt voor vrienden met een uitgebalanceerd menu dan wil je bij iedere gang ook de juiste wijn serveren. Je kunt dessertwijn bestellen uit de Tokaj wijngaarden in Hongarije. Deze wijn is heerlijk van smaak en zal je gasten zeker aangenaam verrassen.

Maak nu kennis met de lekkerste wijn uit Hongarije

Wil je eens wat anders proeven of aan je gasten serveren dan een doorsnee wijn uit Frankrijk? Durf dan eens te kiezen voor een heerlijke Tokajwijn uit Hongarije. Als je van goede wijn houdt dan zal dit zeker in de smaak vallen. Vergeet niet dat de Tokaj wijngaarden nadat Hongarije weer een vrij land werd helemaal opnieuw zijn begonnen en dat de kwaliteit weer als vanouds is. De speciale druiven en de speciale manier van bottelen werd weer in ere hersteld en dat is duidelijk te merken aan de kwaliteit van deze heerlijke wijnen. Hooggeplaatste Europeanen hebben dat al ontdekt. Volg jij binnenkort hun voorbeeld?