Een weekendje weg in eigen land is voor vele mensen ideaal om tot rust te komen tijdens een drukke periode. Hierbij kunnen steden zoals Maastricht, Abbekerk en Groningen een goede optie zijn. De steden zijn totaal verschillend, maar hebben ieder unieke aspecten om een weekendje weg te laten slagen. Zeker als je met een grote groep vrienden gaat is een busje huren een leuke optie om met zijn allen naar de bestemming te rijden. Kies er hiernaast voor om met zijn allen in een groot huis te slapen, zodat je gezelligere avonden samen kan beleven dan wanneer je in aparte hotelkamers verblijft.

Maastricht

Maastricht is voor vele mensen een favoriete bestemming voor een weekendje weg. Doordat het voor vele mensen een stukje rijden is, geeft dit sneller een vakantie gevoeg dan wanneer je slechts een half uurtje moet rijden naar de bestemming. Naast de rit naar de stad, zijn er ook leuke dingen te beleven in de stad zelf. Zo is het Vrijthof een mooi plein dat het culturele hart van de stad vormt. Hier zal je een theater, museum en verschillende kerken tegenkomen. Ook voor de avontuurlijke bezoeker is er iets te doen. Zo is Maastricht Underground de verzamelnaam voor alle grotten die Maastricht rijk is. Ook hier kan je in het donker een deel van Maastricht ontdekken.

Abbekerk

Abbekerk is een minder bekende locatie dan Maastricht. Het ligt in Noord-Holland en wordt door velen ook wel gezien als een rustige locatie. Je kan hier dan ook heen om tot rust te komen. Denk hierbij aan het huren van een groot huis, waar je op een relaxte manier even weg kan zijn uit de bewoonde wereld. In de omgeving van Abbekerk bevinden zich fijne restaurants en het Regthuys Stede van Abbekerk. Deze historische bezichtiging stamt terug uit 1584. Een vakantiebestemming hoeft dus niet per se toeristisch te zijn om de vakantie compleet te maken.

Groningen

Als laatste is Groningen een stad in het noorden van ons land. Doordat deze locatie voor velen een stukje rijden is, is een auto huren in Den Haag geen overbodige luxe. Als je niet vaak in het noorden komt, zal de rit erheen een attractie op zich zijn. De uitgestrekte weilanden en bossen vormen namelijk een groot contrast met de gebouwen in de randstad. Zodra je dan bent aangekomen in de stad, is het tijd om dingen zoals de Martinitoren en de Tulpen in het Hogeland te bezoeken.