Als je een hotel wilt boeken dan is het altijd een beetje gokken of het een goed hotel is. Online naar reviews zoeken kan dan helpen. Mensen die het hotel hebben bezocht kunnen immers het beste een oordeel geven over de kwaliteit van het hotel. Is het schoon, heeft de kamer een lekker bed en is de badkamer hygiĆ«nisch, dat zijn dingen die veel gasten belangrijk vinden.  

Met Hotelkamercheck.nl of je dit hotel met een gerust hart kunt boeken

De kwaliteit van een hotel hangt natuurlijk wel af van het aantal sterren en de kamerprijs. Je kunt een eenvoudig driesterrenhotel niet vergelijken met een 5 sterren tophotel. Maar ook in een budgethotel mag je verwachten dat je er een prettig verblijf hebt. Op Hotelkamercheck.nl kun je van verschillende hotels in Nederland en daarbuiten lezen of een verblijf daar de moeite waard is of niet.

De hotels worden anoniem bezocht

Natuurlijk maken de mensen van de hotel review site vooraf niet bekend wie ze zijn. Ze boeken een kamer alsof ze een gewone gast zijn en beoordelen vervolgens het verblijf. Daarbij wordt vooral gelet op de hygiƫne, want ook een eenvoudige hotelkamer moet natuurlijk wel gewoon schoon zijn. Daarnaast spelen aspecten zoals gastvrijheid en vriendelijkheid van het personeel een rol bij het wel of niet krijgen van een goede review. Als de review is geschreven krijgt het hotel uiteraard de mogelijkheid om hierop te reageren.

Hotels willen graag op een review pagina staan

Voor hotels is het gunstig om met een goede beoordeling op een hotel review site te staan. Veel mensen zoeken immers graag naar ervaringen van andere bezoekers op het internet en baseren daar hun uiteindelijke keuze voor een hotel. Een gunstig verslag van een verblijf kan er dus voor zorgen dat een hotel meer bezoekers zal ontvangen. Als een hotel een slechte review krijgt is dat vaak een stimulans om verbeteringen door te voeren zodat bij een volgend bezoek van een mystery guest het oordeel over het hotel een stuk beter zal zijn.