Zijn jij en je partner toe aan een romantisch weekend weg? Of hebben jullie misschien iets te vieren in jullie relatie? Boek dan eens een overnachting in een van de vele romantische steden in Vlaanderen. Vlaanderen heeft ontzettend veel te bieden wat romantiek betreft. Ondanks dat het vanuit Nederland niet ver reizen is naar de zuiderburen, waan je je in Vlaanderen al gauw ver weg van huis. Precies wat je nodig hebt als je echt even aandacht aan elkaar wil besteden. Vlaanderen kent vele mooie steden; hieronder drie tips voor romantische steden in Vlaanderen.

Havenstad Antwerpen

Antwerpen ligt net over de grens van Nederland. Je hoeft dus niet ver te reizen voor een romantisch weekendje weg met zijn tweeën. Boek een hotel in Antwerpen en bezoek de vele bezienswaardigheden van deze veelzijdige havenstad. Bezoek bijvoorbeeld eens de Onze Lieve Vrouwe Kathedraal aan de Handschoenmarkt, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Niet alleen de buitenkant van de Kathedraal is mooi om te bezichtigen, maar binnen vindt je enkele werken van de beroemde Vlaamse schilder Rubens. Sluit de dag af met een romantisch diner in een van de vele restaurants die Antwerpen rijk is.

Romantisch Gent

Een tweede Vlaamse stad die zich uitstekend biedt voor een romantisch weekendje weg is Gent. Een romantisch hotel in Gent is gemakkelijk gevonden! Boek een kamer in het Ghent River Hotel: een hotel dat historie ademt, maar waar je tegelijkertijd rustig kunt genieten van moderne technieken. Maak je romantisch weekendje weg compleet met een wandeling door het centrum van Gent en een boottocht over de Leie. Gent kent eveneens genoeg restaurants waar je met zijn tweeën kunt genieten van heerlijke maaltijden. Voor zowel de grote als de kleine beurs.

Het historische Brugge

De laatste, maar zeker niet de minst romantische stad: Brugge. Het gehele historische centrum van Brugge staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO; romantischer is haast niet mogelijk. Breng een bezoekje aan het chocolademuseum waar je de geschiedenis van de productie van chocolade leert en na afloop de lekkerste Belgische chocolade kunt kopen. Maak vervolgens een wandeling naar de Belfort en beklim de 366 treden om getrakteerd te worden op een adembenemend uitzicht over Brugge. Voor een romantisch diner kun je terecht in een van de vele restaurants op de Grote Markt.