hotel abbekerk

Tapijt: een verschrikking in elk hotel

Geplaatst op

Ik heb een hekel aan tapijt in hotels. Het is onhygiënisch, een drama om schoon te houden en ook nog eens spuuglelijk. Waar de trend van tapijt in hotels vandaan komt is mij dan een groot raadsel. Ik heb mij eens verdiept in de bizarre redenen die mensen aandragen waarom tapijt fijn is.

Tapijt dempt geluid

Tapijt is in de hoofden van veel hoteliers de enige vloerbedekking die geluiddempend is. Zo heb je minder last van rennende kinderen in de hal. Nu moeten rennende kinderen in hotels sowieso verboden worden, maar voor de geluiddemping hoef je absoluut geen tapijt te nemen. Andere vloeren doen dit net zo goed.

Goedkoop om te vervangen

Blijkbaar is tapijt goedkoop om te vervangen. Wanneer er een moord in de kamer gepleegd is snij je blijkbaar een stuk uit het tapijt en je zet er nieuw tapijt in. Ontzettend handig zou je denken. Maar wat nog veel handiger is, is gewoon een vloer kopen die je makkelijk kan schoonmaken. Dat is tapijt totaal niet. Kies gewoon voor een duurzame vloer. Goedkoop om te vervangen is dus een onzinnige reden. 

Huiselijk gevoel

De mensen die dit bedenken leven nog in de jaren 70. In die tijd gaf tapijt misschien een huiselijk gevoel. Inmiddels heeft iedereen toch parket, laminaat, pvc of iets anders moderns liggen? Tapijt doet dus niks voor het huiselijke gevoel. Huisstofmijt kweek je wel weer gemakkelijk in tapijt. Dit klinkt ook huiselijk, maar niet helemaal waar je voor wil graag. 

Geen tapijt, wat wel?

Ik ben dus geen fan van tapijt in hotels. Maar wat dan wel? Ik ben zelf groot voorstander van de gietvloer. Makkelijk schoon te houden, hygiënisch en een strak design. Ik adviseer elke hoteleigenaar om over te stappen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de beste bestemmingen over de hele wereld en vind het perfecte hotel voor jouw volgende vakantie of zakenreis. Of je nu op zoek bent naar een romantisch toevluchtsoord aan het strand, een bruisend stadsverblijf of een rustig toevluchtsoord in de natuur, wij hebben het allemaal. Leer meer over de verschillende soorten accommodaties, van boutique hotels tot grote hotelketens, en vind de ideale plek om te verblijven die past bij jouw behoeften en budget. Ontdek ook handige tips en adviezen over het boeken van hotels, het plannen van je reis en het maximaliseren van je hotelervaring. Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of een nieuweling in de wereld van het hotelwezen, wij staan klaar om je te helpen de perfecte accommodatie te vinden voor een onvergetelijk verblijf. Begin je zoektocht naar jouw ideale hotelervaring hier op onze website en maak van je volgende reis een droomvakantie!

Contactgegevens

Via info @ hotelabbekerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden