Het uniek maken van een hotel is een lastige opgave omdat over het algemeen hotels op elkaar lijken. Echter, zullen we op deze pagina kort stilstaan bij een drietal tips die jij in de praktijk kunt toepassen om je hotel te doen onderscheiden van een andere hotel. Hierdoor zul jij unieker zijn wat uiteindelijk zal leiden tot meer klanten en een betere naamsbekendheid bij jou in de omgeving.

Zorg voor een goed buffet

Als je een hotel hebt, is het van belang dat je gasten voldoende en lekker kunnen gaan eten. Veel mensen kiezen namelijk hotels uit waarbij een buffet zit zodat ze zelf niet nog aan de slag hoeven te gaan met koken. Om deze reden is het altijd aan te raden om voor een uitgebreid en divers buffet te kiezen. Als je continue hetzelfde serveert, zul je dit ook teruglezen in de recensies en dat wil je natuurlijk doen voorkomen. Het advies is daarom om een week buffet samen te stellen zodat je een divers aanbod kan aanbieden.

Kiezen voor attractieverhuur

Als je een goed hotel wilt neerzetten, is het aan te raden om onderscheidend ten opzichte van je concurrenten te zijn. Hierbij is het verstandig om te kiezen voor attractieverhuur op speciale dagen. Door te kiezen voor attractieverhuur kun jij er namelijk voor zorgen dat bijvoorbeeld kinderen de dagen van hun leven hebben wat uiteindelijk tot een betere naamsbekendheid leidt. Daarnaast is het ook handig om attractieverhuur in te zetten als je weet dat je een bepaalde periode weinig gaat verhuren.

Goed personeel is key

Als je ervoor wilt zorgen dat jouw hotel boven de andere uitspringt, is het aan te raden om goed personeel aan te nemen. Personeel zorgt er namelijk voor dat de mensen die in jouw hotel komen een goed gevoel zullen krijgen. Daarnaast worden hotels ook op basis van personeel beoordeeld waardoor het goed is om hier in voldoende mate aandacht aan te besteden. Ben jij niet goed in het aannemen van mensen? Dan is het aan te raden om hier een freelance HR specialist voor in te huren die het gehele proces voor jou uit handen kan nemen.