Wil jij er even lekker tussenuit, maar het liefst niet zo heel erg ver uit de buurt? Dan is een tripje naar de Belgische Ardennen een absolute aanrader. Je zit namelijk dichtbij Nederland, maar hebt het gevoel alsof je in een totaal andere omgeving zit. Zo kun je prachtige kamperen, maar zijn er ook tal van activiteiten die je hier kunt ondernemen. Om je een idee te geven welke mogelijkheden er allemaal zijn, hebben we een aantal handige tips voor je.

Kamperen in de natuur

Wil jij optimaal kunnen genieten van kamperen in de Ardennen? Dan is kamperen in de natuurlijk natuurlijk ontzettend leuk. Zo kun je kiezen om helemaal ‘back to basic’ te gaan, maar zijn er ook genoeg andere mogelijkheden. In de Ardennen vind je namelijk allerlei verschillende leuke campings, die zijn voorzien van de meeste uiteenlopende faciliteiten. Je kunt ervoor kiezen om in een tent te gaan slapen, maar ook een camper, caravan of zelfs een huisje behoort tot de mogelijkheden.

De beste tijd van het jaar

In principe kun je het hele jaar kamperen in de Ardennen, afhankelijk van wat je er graag wilt doen, is het aan te raden om hier toch enigszins rekening mee te houden. Vooral wanneer je komt om de watersport te bedrijven, zul je rekening moeten houden met de standen van de rivieren. Hierin zie je dat vooral het voor- en najaar hier het meest voor geschikt zijn. Kom je voor een heerlijke rustig wandelvakantie, dan is het aan te raden om het voorjaar te gaan. Meestal komt het kwik dan niet boven de 20 graden, waardoor je comfortabel flinke afstanden kunt afleggen. Doe je het liever wat rustiger aan, dan kun je ook prima in de zomermaanden naar de Ardennen.

Kies voor een goede outfit

Kamperen is natuurlijk ontzettend leuk, maar houd er wel rekening mee dat je ook de juiste kleding en het juiste schoeisel draagt. Omdat het er in principe zo kan beginnen te regenen, is een regenjas een absolute aanrader. Neem er daarom dus ook altijd één mee, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je kleding nat wordt. Meestal kun je een regenjas gemakkelijk oprollen neemt het weinig ruimte in beslag in je koffer of tas. Ook je schoenen zijn belangrijk, vooral wanneer je een eind gaat wandelen. Nu is er wel een verschil tussen wandelen of hiken. Ga je hiken, zorg dan voor wandelschoenen met extra grip, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je weggeleid.