Steeds meer vakantieganger kiezen voor een kampeervakantie met eigen camper. Je kunt in Nederland eenvoudig een camper huren die voorzien is van al je wensen. Met een eigen camper ben je helemaal vrij om te gaan en staan waar je wilt en ben je enorm flexibel. Is het slecht weer op jouw vakantiebestemming? Dan kun je eenvoudig de camper instappen en een stuk gaan rijden. Terwijl je van het uitzicht geniet, zoek je eenvoudig een nieuwe bestemming waar je jouw gehuurde camper kunt parkeren. Om je enigszins voor te bereiden op je komende kampeervakantie met camper, hebben we enkele tips onder elkaar gezet. 

Een camper besturen

Het besturen van een camper is uitdagender dan het besturen van een personenauto. Met name wanneer je van plan bent om de natuur in te gaan met je camper, is noodzakelijk om te allen tijde de controle over het voertuig te houden. Vaak ben je niet gewend aan de grootte en draaicirkel van een groter voertuig dan je eigen auto. Zorg er dan ook voor dat je voor vertrek voldoende oefenritjes maakt zodat je gevoel krijgt met de camper. Daarnaast zijn er veel handgeschakelde campers. Wanneer je nog niet eerder een handgeschakeld voertuig hebt bestuurd, is het verstandig om te informeren naar campers met een automatische versnellingsbak bij het verhuurbedrijf. 

Laat je verassen

Het grootste voordeel van een kampeervakantie met eigen camper is dat je ontzettend flexibel bent en niet gebonden bent aan een en dezelfde omgeving. We raden je dan ook aan om, anders dan een reguliere vakantie, geen uitgebreide planning te maken. Het mooiste en meest bijzondere aan een kampeervakantie met eigen camper is dat je op plekken komt waar je nooit eerder aan gedacht hebt. Daarnaast kun je met je eigen camper op plekke overnachten waar dat normaliter niet mogelijk of toegestaan is. Ben je uitgekeken op je huidige omgeving? Dan stap je de camper weer in voor een nieuw avontuur in een andere omgeving naar keuze. 

Controleer de camper

Voordat je een camper of busje huurt, is het raadzaam om het voertuig te controleren op eventuele beschadigingen of gebreken. Bovendien bieden vele verhuurbedrijven extra opties aan om net dat beetje extra luxe te bieden. Controleer altijd of deze extra opties ook daadwerkelijk zijn toegevoegd voordat u de camper meeneemt voor een kampeervakantie. Zo kun je altijd vroegtijdig aangeven dat er bepaalde onderdelen missen of beschadigd zijn en voorkom je onvoorziene kosten.