De Waddeneilanden zijn niet voor niets zo populair onder vakantiegangers. Tijdens de zomermaanden zijn er op de eilanden meer toeristen dan inwoners. De campings staan vol, maar ook de vakantiehuizen worden vrijwel continu verhuurd. Een vakantie doorbrengen op Ameland betekent dat je even helemaal kunt onthaasten en genieten van het strand en de gezellige dorpjes op het eiland.

Hoe reis je naar Ameland?

Reizen naar Ameland doe je met de veerboot vanuit Holwerd. Hier reis je naartoe met de bus vanaf verschillende treinstations in provincie Friesland. De boot naar Ameland vaart meerdere keren per dag. Er kunnen geen auto’s op de boot, je moet je auto dus op het vasteland achterlaten. Alleen bewoners van het eiland hebben de beschikking over een auto, toeristen maken gebruik van bussen, fietsen en taxi’s. Tijdens je verblijf kun je terecht in een hotel, een vakantiehuis of op een camping.

Vakantie vieren in een vakantiehuis op Ameland

Zowel particulieren als ondernemers hebben een vakantiehuis op Ameland. Deze vakantiehuizen worden een groot deel van het jaar verhuurd aan toeristen. Huizen van particulieren worden uiteraard ook door de eigenaar gebruikt om er hun vakantie door te brengen. Je kunt een appartement huren op Ameland, maar er zijn ook grotere vakantiehuizen beschikbaar die geschikt zijn voor grotere gezinnen of groepen van tien of meer personen. In sommige huizen zijn ook huisdieren welkom. 

Op tijd reserveren is aan te bevelen voor je vakantie op Ameland

Wil je je vakantie doorbrengen in een vakantiehuis op Ameland dan is het raadzaam om op tijd te reserveren. Sommige vakantiewoningen op Ameland zijn zo populair dat ze soms een jaar van tevoren al zijn volgeboekt. Sommige vakantiegangers boeken namelijk bij vertrek direct weer voor het volgende jaar. Je maakt vaak meer kans als je je vakantie in het voorseizoen of het naseizoen boekt. Ook dan kan het nog prachtig weer zijn op Ameland en het is er dan vaak wat rustiger omdat er minder toeristen zijn.