Een vakantie is bedoeld om een beetje uit te rusten. Weer even tot jezelf komen en doen wat je leuk vindt. Toch is dit tegelijkertijd ook een mooie mogelijkheid om wat leuke activiteiten te doen. Wat die activiteiten dan kunnen zijn? Dat hangt helemaal van jou af! Toch zijn we de beroerdste niet en hebben we enkele tips voor je in petto. Zo is het onwijs leuk om naar een kitesurfschool te gaan en hier te leren kitesurfen. Wij vertellen je in deze blog wat een kitesurfschool is en hoe ze je een leuke dag of paar dagen kunnen bezorgen. 

Wat is een kitesurfschool? 

Misschien had je het al een beetje kunnen raden, maar een kitesurfschool is een school die je leert kitesurfen. Allemaal leuk en aardig, maar wat is kitesurfen dan? Dit is een speciale vorm van surfen. Tijdens deze spannende watersport sta je op een kleine surfplank en word je voortgetrokken door een kite. Een kite is eigenlijk een soort vlieger, maar dan een die is ontworpen om iemand vooruit te trekken. Dat betekent dat hij best sterk is en dat je er heel hard mee kunt gaan. Met kitesurfen kun je dan ook (heel hoog in de lucht) springen en allerlei trucjes doen. Een kitesurfschool zal je dat leren als je al gevorderd bent, maar leert je in eerste instantie de basis van het kitesurfen. 

Kitesurf-pakketten

Een pakket bij een kitesurfschool kan zeer uiteenlopen. Zo zijn er bij verschillende kitesurfscholen verschillende pakketten te vinden. Toch vallen er over het algemeen een aantal van elkaar te onderscheiden en kun je daarom kiezen uit een soort ‘basis’ of een pakket voor mensen die het al een beetje of al wel goed kunnen. De instructeurs zijn namelijk allemaal streng opgeleid. Ze moeten voldoen aan enkele veiligheidseisen en daarom is het belangrijk dat ze zelf heel goed kunnen kitesurfen. Een kitesurfschool leert je dan ook de dingen die jij wilt leren. Dit is afhankelijk van wat je kunt, dus het is aan te raden om hier het juiste pakket bij te zoeken. Misschien is dat wel een les van drie uurtjes, maar misschien is het ook wel een meerdaagse cursus.