Ben je wel eens een hotel of restaurant binnengelopen en bij jezelf te rade gegaan of je niet toevallig al eens eerder op dezelfde plek bent geweest? Dit is niet een heel vreemde gedachte. Hotels en restaurants proberen dan wel een uiterst unieke uitstraling en sfeer te hebben, tóch komen er vaak diverse ornamenten, meubelstukken en decoraties weer opnieuw terug. De reden hiervoor is onduidelijk, maar het zou ermee te maken kunnen hebben dat veel restaurant- en hoteleigenaren dezelfde smaak hebben óf hun spullen veelal bij dezelfde winkels halen. Hoe het ook zij, in deze blog sommen we voor je op welke decoratiestukken het meest gebruikt worden in de horeca.

Scheepsstuurwiel

Sommige decoraties of ornamenten geven zo een sterk signaal en zijn dusdanig herkenbaar dat ze nagenoeg eigenhandig ervoor zorgen dat de setting en stijl van de ruimte wijzigt. Een mooi voorbeeld hiervan is het ouderwetse scheepsstuurwiel. Als je als hoteleigenaar of restauranteigenaar graag een nautisch thema wil meegeven aan je hotel of restaurant, dan kun je met enkel en alleen een scheepsstuurwiel al heel eenvoudig de uitstraling van het scheepswezen en het leven op zee verkrijgen.

Decoratieve wijnrekken

Wijnrekken hebben een wat meer praktische functie dan het bovengenoemde scheepsstuurwiel. Desalniettemin kunnen wijnrekken een prachtig decorstuk zijn. Vaak kun je wijnrekken aanschaffen die prachtig gedecoreerd zijn en heel mooie versieringen hebben. Met een dergelijk wijnrek kun je al gauw een uiterst chique sfeer neerzetten door de onmiskenbare barokstijl of de klassieke stijl.

Victoriaanse bank

Als er één stijl is waarmee je in de horeca en met name het hotelwezen helemaal mee wordt doodgegooid, dan zijn het de stoffige Victoriaanse bankstellen. Deze met knopen overgoten massieve meubels met fluwelen zitvlakken en typisch kromgetrokken pootjes zie je bijna terug in elke doorsnee receptie en wachtruimte van het kleinste hotelletje in het meest afgelegen dorpje. Het lijkt alsof deze stijl enkel in het geval van hotels nooit uit de mode is geraakt.