hotel abbekerk

Veelgestelde vragen over elektrische fietsen

Geplaatst op

Een elektrische bakfiets kan een goed alternatief zijn voor een normale fiets, scooter of zelfs de auto. In dit blog behandelen we een aantal veelgestelde vragen over elektrische fietsen.

Waarom zou ik een e-bike boven een gewone fiets gebruiken?

  • Ga naar waar je sneller en gemakkelijker naartoe moet dan op een gewone fiets. Afhankelijk van hoe je ervoor kiest om te rijden, kun je met een gemiddelde snelheid van 30 km/u of sneller rijden zonder veel moeite.
  • Heuvels beklimmen is een briesje…. en dan hebben we het niet over de bries van het gepuf en gepuf van het puffen.
  • Geen zweet. Ook al kan je veel sneller rijden, je zult niet het gevoel hebben dat je daar een keer moet douchen als je er bent.
  • Veiliger. Dat lijkt misschien contra-intuïtief, omdat je sneller kunt rijden dan op een gewone fiets, maar je krijgt ook een gemakkelijker start vanuit stilstaande posities, waardoor je sneller en stabieler door een kruispunt kunt komen.
  • Gemakkelijker op die verbindingen. Gebruik de elektrische ondersteuning om de druk op je knieën en heupen te verlichten.
  • Bij elkaar blijven. Het kan zijn dat je een rijpartner hebt die in een ander tempo rijdt dan jij. Een e-bike kan het tempo voor je beiden gelijkmatig verdelen.
  • Dump de auto. Het gemak, het gemak en de snelheid van een elektrische fiets maken hem vaker een alternatief voor een auto dan een gewone fiets. Uit een onderzoek van de Portland State University blijkt dat e-bikeigenaren vaker en verder rijden dan wanneer ze op hun traditionele fiets vertrouwen. Dit was het geval voor alle leeftijdsgroepen.

Laden elektrische fietsen automatisch op tijdens het remmen?

Een paar modellen elektrische fietsen hebben een functie om de accu op te laden, meestal tijdens het remmen. In die gevallen kan de actieradius van de accu met 5-10% worden uitgebreid, terwijl de kosten met enkele honderden euro’s worden verhoogd. Door het ontwerp van de motoren om regeneratie te krijgen, zult je echter vaak merken dat de fiets moeilijker te trappen is als je de fiets gebruikt met de stroom uit.

Wat is de actieradius die ik kan krijgen met een enkele lading?

De grootste factor die bijdraagt aan je actieradius is of je trapt of gewoon het gaspedaal gebruikt zonder te trappen. Met ontspannen trappen verwacht je voor de meeste e-bikes 60 tot 90 kilometer op een enkele lading. In sommige gevallen ga je nog verder. De actieradius wordt ook beïnvloed door de accucapaciteit, de hellingen, de wind en je grootte. Veel elektrische fietsen trappen gemakkelijk als gewone fietsen. Zo kunt je de actieradius nog verder uitbreiden door weinig of geen stroom te gebruiken op een vlakke ondergrond en bij het afdalen van een helling.

Hoe lang duurt het om een e-bike batterij op te laden?

Een volledig lege lithium-ion ebike-accu heeft 3,5 tot 6 uur nodig om op te laden. Accu’s die nog steeds gedeeltelijk geladen zijn wanneer je begint met opladen, nemen minder tijd in beslag. Bovendien wordt het laatste uur van een oplaadbeurt gebruikt om de cellen “af te vullen” en hoeft je niet te wachten tot dat proces is voltooid. Sommige accu’s kunnen dus in 2,5 uur of minder voor 90% worden opgeladen.

Hoeveel ladingen kan ik uit een accu halen?

De meeste e-bike-accu’s zijn lithium-ionen, die minimaal 500 “volle” ladingen leveren, waarna de accu slechts ongeveer 80% van zijn oorspronkelijke lading bevat. Sommige accufabrikanten claimen tot 1200 volledige ladingen. Lithium-ionen accu’s hebben geen geheugeneffect, dus als je de accu oplaadt wanneer deze slechts 50% leeg is, telt dat als slechts de helft van een lading.  

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de beste bestemmingen over de hele wereld en vind het perfecte hotel voor jouw volgende vakantie of zakenreis. Of je nu op zoek bent naar een romantisch toevluchtsoord aan het strand, een bruisend stadsverblijf of een rustig toevluchtsoord in de natuur, wij hebben het allemaal. Leer meer over de verschillende soorten accommodaties, van boutique hotels tot grote hotelketens, en vind de ideale plek om te verblijven die past bij jouw behoeften en budget. Ontdek ook handige tips en adviezen over het boeken van hotels, het plannen van je reis en het maximaliseren van je hotelervaring. Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of een nieuweling in de wereld van het hotelwezen, wij staan klaar om je te helpen de perfecte accommodatie te vinden voor een onvergetelijk verblijf. Begin je zoektocht naar jouw ideale hotelervaring hier op onze website en maak van je volgende reis een droomvakantie!

Contactgegevens

Via info @ hotelabbekerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden