Wil je lekker televisie kijken op de camping? Dan is een satelliet tv wat je nodig hebt. Een satellietschotel geeft je internet, radio en tv, waardoor je nooit meer je favoriete serie, het journaal of voetbalwedstrijden hoeft te missen. Maar wat heb je nou precies nodig om televisie te kunnen kijken op de camping? In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Een schotelantenne en LNB’s

Met een schotel en LNB’s ontvang je het signaal van satellieten. Hoe groter de schotel is, hoe sterker het signaal is. Let hier goed op bij het kopen van een schotelantenne en LNB’s, aangezien voor elke situatie een andere diameter het best geschikt is.

Ontvangers

Om het opgevangen signaal om te zetten en naar je televisie door te sturen, heb je een satellietontvanger nodig. Deze zorgt er uiteindelijk voor dat je verschillende zenders ontvangt en kunt kijken. Er zijn verschillende soorten satellietontvangers. Let er op dat je ontvanger compatibel is met de satellieten die jij nodig hebt. Bij de productomschrijving kun je deze informatie vinden.

Satellietmeter

Elke keer wanneer je op de camping komt en je schotelantenne opnieuw in moet richten, komt een satellietmeter zeker van pas. Dit apparaatje helpt je de schotel goed in te richten om zo de beste ontvangst te krijgen.

Laten installeren

Heb je geen idee hoe je zelf een satellietschotel in moet stellen en heb je geen zin om je suf te zoeken naar tutorials op YouTube? Laat het dan doen door bijvoorbeeld DeSchotelShop.

Bespaar tijd en geld: ga voor een tv camping set

Bij DeSchotelShop.nl kun je alle onderdelen los kopen, maar je kun ook kiezen voor een tv camping set. In zo’n set zit onder andere een schotelantenne, campingstatief, LNB en coaxkabel. Zo heb je in een keer alles wat je nodig hebt om tv te kijken op de camping.