Mensen houden van variatie, steeds hetzelfde eten wordt saai en dan gaat de smaak er al snel af. Wanneer we over sushi praten, dan hebben we zeker over wat een verschrikkelijk lekkere variatie het met zich meebrengt. Wanneer we een willekeurig all-you-can-eat-sushirestaurant binnenstappen, dan zien we direct hoeveel dingen er allemaal te bestellen zijn. Een groot gedeelte van de menukaart is geen sushi, maar bijvoorbeeld Japanse tapas. Dit doen de restaurants natuurlijk met opzet, want niet Iedereen houdt van vis. In deze blog gaan we vertellen wat er nog meer meespeelt met sushi.

Sushi is exotisch 

Sushi komt uit het verre Oosten en is daardoor lekker exotisch. Wat je van ver haalt is lekker en daar vallen de Europeanen en Amerikanen voor sinds de jaren 90 ( iets eerder hielden ze er ook al van trouwens). Natuurlijk is de wereldreis van sushi niet in een dag gemaakt, want sinds de jaren 2000 zijn er steeds meer all-you-can-eat-sushirestaurants in Nederland gevestigd geraakt. Daar kunnen we nu genieten van de variatie die sushi brengt, sushi met vis, vlees en vegetarische sushi in allerlei variaties, zoals rollen en toeters van zeewierpapier.

Sushi is gezond 

Mensen houden ervan dat bij het uit eten gaan het eten ook lekker gezond is. Wanneer je naar de pizzeria gaat of naar de patatzaak is dit een beetje een moeilijke zaak, maar in het sushirestaurant zijn er heel veel opties om gezond te eten. Denk bijvoorbeeld aan de vis die je eet, de groenten die je kunt bestellen en het vlees niet te vergeten. 

Natuurlijk zijn er ook restaurants waar je sushi kan bestellen die wat zondiger is, bijvoorbeeld gefrituurde sushirollen waar veel mensen van houden, maar wij raden het niet aan; een kwestie van smaak.

Heb je zin in lekkere sushi? Dan kun je deze ook bestellen bij https://www.sushistation.nl.