hotel abbekerk

Wat is de perfecte vloer voor in je hotel?

Geplaatst op

De perfecte vloer voor in je hotel of B&B moet aan verschillende eisen voldoen; duurzaam, veilig, aantrekkelijk maar bovenal kosteneffectief. Elke dag wordt er veel gelopen (inclusief bagage), dus moet de vloer geschikt en veilig zijn voor zijn taak, maar toch die wow-factor bieden die ervoor zorgt dat mensen keer op keer bij je blijven. Er zijn voordelen en beperkingen aan elk vloertype, afhankelijk van wat je met jouw hotel of B&B wilt bereiken. Lees verder voor tips over vloeren in je hotelkamer.

Tapijt

Met name in slaapkamers en gangen is tapijt het meest populaire type vloerbedekking in hotels en B&B’s. Naast de voor de hand liggende uitgebreide keuze aan kleuren, patronen en texturen, zijn dit de grootste voordelen:

·      Geluiddemping: Met mogelijk honderden mensen die deuren openen en sluiten, tassen verplaatsen en rondlopen in hetzelfde gebouw, is geluidsisolatie een noodzaak omdat geluidsniveaus een hotel of B&B-ervaring maken of breken.

·      Warm en comfortabel: Er is niets erger dan ’s morgens wakker worden en je voeten op een koude en harde vloer zetten. Tapijten en vloerkleden hebben altijd de voorkeur, vooral rond het bed.

Hout

Houten vloeren zijn tijdloos, duurzaam en visueel aantrekkelijk. Massief houten vloeren, vooral donker hout, worden gezien als zeer luxueus, vanwege de kosten in vergelijking met tapijt of vinyl. Dit zou een goede keuze zijn voor je entree en ontvangstruimtes voor een geweldige eerste indruk voor gasten. 

Voor hotel- en B&B-slaapkamers zijn massief houten vloeren echter niet altijd de meest geschikte keuze. Zelfs met een goede ondervloer zal het loopgeluid te horen zijn. Als tassen vallen, hakken klapperen en er de hele dag en nacht zware voetstappen worden gezet, zal het geluid zich naar andere kamers verplaatsen. Bovendien kunnen er gemakkelijk krassen ontstaan door de beweging van meubels of zelfs door een defect wieltje van een koffer.

Om deze nadelen tegen te gaan, raden wij laminaat aan. Hoewel het niet zo luxe is als massief houten vloeren, biedt het meer stabiliteit, is het krasbestendig en een stuk gemakkelijker schoon te maken. Bovendien is de prijs ervan veel concurrerender.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de beste bestemmingen over de hele wereld en vind het perfecte hotel voor jouw volgende vakantie of zakenreis. Of je nu op zoek bent naar een romantisch toevluchtsoord aan het strand, een bruisend stadsverblijf of een rustig toevluchtsoord in de natuur, wij hebben het allemaal. Leer meer over de verschillende soorten accommodaties, van boutique hotels tot grote hotelketens, en vind de ideale plek om te verblijven die past bij jouw behoeften en budget. Ontdek ook handige tips en adviezen over het boeken van hotels, het plannen van je reis en het maximaliseren van je hotelervaring. Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of een nieuweling in de wereld van het hotelwezen, wij staan klaar om je te helpen de perfecte accommodatie te vinden voor een onvergetelijk verblijf. Begin je zoektocht naar jouw ideale hotelervaring hier op onze website en maak van je volgende reis een droomvakantie!

Contactgegevens

Via info @ hotelabbekerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden