De perfecte vloer voor in je hotel of B&B moet aan verschillende eisen voldoen; duurzaam, veilig, aantrekkelijk maar bovenal kosteneffectief. Elke dag wordt er veel gelopen (inclusief bagage), dus moet de vloer geschikt en veilig zijn voor zijn taak, maar toch die wow-factor bieden die ervoor zorgt dat mensen keer op keer bij je blijven. Er zijn voordelen en beperkingen aan elk vloertype, afhankelijk van wat je met jouw hotel of B&B wilt bereiken. Lees verder voor tips over vloeren in je hotelkamer.

Tapijt

Met name in slaapkamers en gangen is tapijt het meest populaire type vloerbedekking in hotels en B&B’s. Naast de voor de hand liggende uitgebreide keuze aan kleuren, patronen en texturen, zijn dit de grootste voordelen:

·      Geluiddemping: Met mogelijk honderden mensen die deuren openen en sluiten, tassen verplaatsen en rondlopen in hetzelfde gebouw, is geluidsisolatie een noodzaak omdat geluidsniveaus een hotel of B&B-ervaring maken of breken.

·      Warm en comfortabel: Er is niets erger dan ‘s morgens wakker worden en je voeten op een koude en harde vloer zetten. Tapijten en vloerkleden hebben altijd de voorkeur, vooral rond het bed.

Hout

Houten vloeren zijn tijdloos, duurzaam en visueel aantrekkelijk. Massief houten vloeren, vooral donker hout, worden gezien als zeer luxueus, vanwege de kosten in vergelijking met tapijt of vinyl. Dit zou een goede keuze zijn voor je entree en ontvangstruimtes voor een geweldige eerste indruk voor gasten. 

Voor hotel- en B&B-slaapkamers zijn massief houten vloeren echter niet altijd de meest geschikte keuze. Zelfs met een goede ondervloer zal het loopgeluid te horen zijn. Als tassen vallen, hakken klapperen en er de hele dag en nacht zware voetstappen worden gezet, zal het geluid zich naar andere kamers verplaatsen. Bovendien kunnen er gemakkelijk krassen ontstaan door de beweging van meubels of zelfs door een defect wieltje van een koffer.

Om deze nadelen tegen te gaan, raden wij laminaat aan. Hoewel het niet zo luxe is als massief houten vloeren, biedt het meer stabiliteit, is het krasbestendig en een stuk gemakkelijker schoon te maken. Bovendien is de prijs ervan veel concurrerender.