Wanneer we het hebben over duurzaam reizen, dan heeft dit natuurlijk alles te maken met de uitstoot van CO2. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het vermijden van vliegen, maar ook het afval wat je gedurende je vakantie produceert. Omdat we in de huidige tijd natuurlijk met elkaar steeds meer bezig zijn met duurzaam, is het ook belangrijk hier rekening mee te houden tijdens je vakantie. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om in eigen land te blijven en op deze manier de lokale ondernemer te steun, wat daarbij ook een vorm van duurzaam reizen betreft. Allereerst hoef je niet met het vlieg en ten tweede houd je het geld in eigen land.

Hoe plan je een duurzame reis

Wil jij graag duurzaam reizen, dan is We Travel Eco hiervoor de perfecte keuze. Tijdens het plannen van een duurzame reis is het belangrijk om te kijken naar bijvoorbeeld de manier van vervoer en het aanschaffen van de tickets voor bijvoorbeeld de bus, trein, tram of metro. Daarbij komt ook dat je naast het vervoer ook extra kritisch moet kijken naar het verblijf gedurende je reis. Je kunt je dus wel voorstellen dat het plannen een stuk arbeidsintensiever is, aangezien je met allerlei zaken rekening moet houden. 

Duurzaam vervoer

Wanneer je duurzaam wilt reizen, is de keuze voor het juiste vervoer natuurlijk een belangrijke eerste stap. We weten inmiddels allemaal dat vliegen nou niet per definitie de meest duurzame manier van vervoer is en de trein een verstandigere keuze is. Het is daarom dus ook aan te raden om vooraf goed te kijken hoe je de plaats van bestemming wilt bereiken en welke mogelijkheden er allemaal zijn. Helaas kan het zo zijn dat je er niet altijd aan ontkomt om het vliegtuig te pakken, mits je natuurlijk voor een andere bestemming kiest.

Duurzaam verblijf

Naast het vervoer, is het verblijf ook een belangrijk aspect tijdens een duurzame vakantie. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar een verblijf wat volledig of voor een groot deel zelfvoorzienend is. Hierbij kun je denken aan zonnepanelen en natuurlijk nog tal van andere zaken. Door rekening te houden met het vervoer en ook je verblijf, zul je zien dat je op een hele goede manier je steentje bij kunt dragen aan een schoner en beter milieu.