hotel abbekerk

Wat je altijd moet checken voordat je een sloep huurt

Geplaatst op

Bij het huren van een sloep of boot kun je voor verrassingen komen te staan, vooral als je niet zo goed weet waar je vooraf op moet letten. Ga je een sloep in Amsterdam huren? Lees dan de onderstaande tips door zodat je altijd voorbereid bent.

Is de boot verzekerd?

Het is belangrijk dat de aansprakelijkheidsverzekering van het verhuurbedrijf in de huurovereenkomst is vastgelegd. Het is gebruikelijk om alle aansprakelijkheid te aanvaarden voor alles wat er met de boot en de motor gebeurt, ongeacht de oorzaak. Tip: het is de moeite waard om contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij om te weten te komen op wat voor soort dekking je recht hebt bij het huren van een sloep.

Voer een check uit

Boten en hun onderhoud zijn duur. Kijk dus goed naar jouw huurboot en schrijf eventuele problemen met de boot op en maak foto’s met een mobiel of fototoestel voordat je de sleutels pakt en de motor aansteekt. Je wilt nooit beschuldigd worden van het veroorzaken van eerdere schade aan een huurboot. Vermeld in ieder geval het volgende op de huurovereenkomst voordat je deze ondertekent:

  • Krassen en deuken op de romp
  • Schade aan de motor of schroef
  • Vlekken op de zitplaatsen
  • Scheuren in de voorruit
  • Ontbrekende, kapotte of losse armaturen

Controleer de veiligheidsuitrusting

Botenverhuurders zijn verplicht om alle benodigde veiligheidsuitrusting aan boord van de boot te hebben. Zorg ervoor dat je weet waar het allemaal zit en hoe je het moet bedienen voordat je vertrekt. Zorg er bij een grotere boot voor dat de verhuurder je een rondleiding door de boot geeft.

Veiligheidstip: Zorg ervoor dat de reddingsvesten op maat zijn en goed zijn afgesteld voordat jij en jouw vrienden, familieleden of collega’s vertrekken. Zorg ervoor dat kinderen altijd een reddingsvest dragen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de beste bestemmingen over de hele wereld en vind het perfecte hotel voor jouw volgende vakantie of zakenreis. Of je nu op zoek bent naar een romantisch toevluchtsoord aan het strand, een bruisend stadsverblijf of een rustig toevluchtsoord in de natuur, wij hebben het allemaal. Leer meer over de verschillende soorten accommodaties, van boutique hotels tot grote hotelketens, en vind de ideale plek om te verblijven die past bij jouw behoeften en budget. Ontdek ook handige tips en adviezen over het boeken van hotels, het plannen van je reis en het maximaliseren van je hotelervaring. Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of een nieuweling in de wereld van het hotelwezen, wij staan klaar om je te helpen de perfecte accommodatie te vinden voor een onvergetelijk verblijf. Begin je zoektocht naar jouw ideale hotelervaring hier op onze website en maak van je volgende reis een droomvakantie!

Contactgegevens

Via info @ hotelabbekerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden