Bij het huren van een sloep of boot kun je voor verrassingen komen te staan, vooral als je niet zo goed weet waar je vooraf op moet letten. Ga je een sloep in Amsterdam huren? Lees dan de onderstaande tips door zodat je altijd voorbereid bent.

Is de boot verzekerd?

Het is belangrijk dat de aansprakelijkheidsverzekering van het verhuurbedrijf in de huurovereenkomst is vastgelegd. Het is gebruikelijk om alle aansprakelijkheid te aanvaarden voor alles wat er met de boot en de motor gebeurt, ongeacht de oorzaak. Tip: het is de moeite waard om contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij om te weten te komen op wat voor soort dekking je recht hebt bij het huren van een sloep.

Voer een check uit

Boten en hun onderhoud zijn duur. Kijk dus goed naar jouw huurboot en schrijf eventuele problemen met de boot op en maak foto’s met een mobiel of fototoestel voordat je de sleutels pakt en de motor aansteekt. Je wilt nooit beschuldigd worden van het veroorzaken van eerdere schade aan een huurboot. Vermeld in ieder geval het volgende op de huurovereenkomst voordat je deze ondertekent:

  • Krassen en deuken op de romp
  • Schade aan de motor of schroef
  • Vlekken op de zitplaatsen
  • Scheuren in de voorruit
  • Ontbrekende, kapotte of losse armaturen

Controleer de veiligheidsuitrusting

Botenverhuurders zijn verplicht om alle benodigde veiligheidsuitrusting aan boord van de boot te hebben. Zorg ervoor dat je weet waar het allemaal zit en hoe je het moet bedienen voordat je vertrekt. Zorg er bij een grotere boot voor dat de verhuurder je een rondleiding door de boot geeft.

Veiligheidstip: Zorg ervoor dat de reddingsvesten op maat zijn en goed zijn afgesteld voordat jij en jouw vrienden, familieleden of collega’s vertrekken. Zorg ervoor dat kinderen altijd een reddingsvest dragen.

Ook interessant