hotel abbekerk

Wat kan ik in mijn woning en tuin doen qua design?

Geplaatst op

Een amberboom kopen is een goed idee. Plant hem in het juiste seizoen en zet hem beschut neer. Er overigens wel wat meer nodig om een tuin goed te houden. Er is soms een opknapbeurt nodig. Maar waarom? We gaan het uit de doeken doen in deze blog, dus lees snel verder en doe er je voordeel mee. 

Waarom een tuin opknappen? 

De belangrijkste aanleiding voor de opknapbeurt een tuin kan zijn dat bepaalde planten de handel proberen over te nemen. Je kunt misschien niet te veel irisbloemen hebben, maar als de bloemen uitgebloeid zijn, kun je zeker teveel irisbladeren hebben. 

Hetzelfde kan gezegd worden van de narcissen in een bed. 

De herfst is ook een goed moment voor een opknapbeurt van een tuin, omdat alle tekortkomingen – gebrek aan midzomerbloei, schreeuwerige kleurencombinaties, te veel irissen en narcissen – dan nog vers in het geheugen liggen.

Een perk lijdt er onder. Het gaat dan al snel een mengelmoes van verschillende bloeiende planten worden.  

Een plan maken

De auteur van deze tekst houdt ook erg van tuinieren. Dus veranderen we even van vertelperspectief. Ik heb de kans heb aangegrepen om de hele bloementuin opnieuw aan te leggen, daarom maak ik een plan op papier. Een goed idee is om niet alleen het gebruikelijke vogelperspectief te schetsen, met groepen van elke soort bloemen, maar ook een schets te maken vanuit menselijk oogpunt – dat wil zeggen, de tuin zoals je die vanaf de grond zou zien, met de nadruk op de hoogte, de textuur en de vorm van elke plant.

En dan begint het eigenlijke werk. Om planten zoals irissen uit te dunnen, schuif je een tuinvork onder een kluit en til je de kluit een beetje op. Duw dan twee vorken of twee schoppen rug aan rug door het midden van de kluit en trek de toppen van de twee vorken of schoppen uit elkaar om de kluit uit elkaar te trekken. Plantdelen van de kluit opnieuw en geef de rest weg aan een medetuinier om te planten. Superleuk om te doen. 

Veel plezier en lees ook onze andere blogs nog even!

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek de beste bestemmingen over de hele wereld en vind het perfecte hotel voor jouw volgende vakantie of zakenreis. Of je nu op zoek bent naar een romantisch toevluchtsoord aan het strand, een bruisend stadsverblijf of een rustig toevluchtsoord in de natuur, wij hebben het allemaal. Leer meer over de verschillende soorten accommodaties, van boutique hotels tot grote hotelketens, en vind de ideale plek om te verblijven die past bij jouw behoeften en budget. Ontdek ook handige tips en adviezen over het boeken van hotels, het plannen van je reis en het maximaliseren van je hotelervaring. Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of een nieuweling in de wereld van het hotelwezen, wij staan klaar om je te helpen de perfecte accommodatie te vinden voor een onvergetelijk verblijf. Begin je zoektocht naar jouw ideale hotelervaring hier op onze website en maak van je volgende reis een droomvakantie!

Contactgegevens

Via info @ hotelabbekerk.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden