Een bootje huren is een echte aanrader. In de zomermaanden het water op is rustgevend en werkt heerlijk ontspannend. Er zijn tal van diverse boten te huren. Voor sommige boten heb je ook een vaarbewijs nodig. Daarnaast zijn er genoeg boten te huren waar je vandaag nog mee het water op zou kunnen. Bij het huren van een boot komt veel kijken. Daarom zetten we wat belangrijke aandachtspunten op een rijtje voordat je naar een boat rental in Amsterdam gaat.

Bootkeuze

Ga je voor een simpel fluisterbootje of wil je een wat grotere motorboot huren? Je moet voor jezelf de keuze afwegen voor welke type boot je gaat. We helpen je met twee vraagstukken waar je aan moet denken voordat je een keuze maakt.

Hoeveel passagiers neem je mee?

De hoeveelheid passagiers speelt een grote rol voor de grootte van de boot. Een boot tot 5 personen is makkelijk te besturen. Een boot voor meer dan 10 personen vereist al enige ervaring en in sommige gevallen zelfs een vaarbewijs. Je kunt altijd nog de keuze maken om met veel personen meerdere bootjes te huren. Of uiteraard een stuurman in te huren.

Wat is je budget?

Wanneer je een boot gaat huren gaat dit meestal volgens een uurtarief. Let hierbij op dat je de boot op tijd terugbrengt. Er zijn partijen die een flink tarief rekenen voor de extra uren buiten de afgesproken tijd. Mocht je een boot langer dan een dag willen huren maak de prijs dan bespreekbaar. Wie weet kun je er dan nog een mooie verhuurdeal uitslepen.

Grote boot huurvoorwaarden

Bij het huren van een grote boot komt ook meer verantwoordelijkheid kijken. Dit gaat vaak gepaard met een echte huurovereenkomst die je moet tekenen. Lees het document goed door. Bekijk hier ook de aansprakelijkheidsregeling. Ga in overleg met de verhuurder voor welke schade je aansprakelijk gehouden kunt worden. Zo weet je gelijk in welke situaties een boot wel en niet verzekerd is. Bij het huren van een grote boot zit meestal een borg inbegrepen. Lees ook de voorwaarden wanneer de verhuurder de kosten kan verhalen op je borg.