Woon werkverkeer scooters zijn steeds populairder, maar hoe kies je de beste voor jouw situatie uit? Dat is een vraag die meer mensen zichzelf stellen. In deze blog praten we je bij en laten je een aantal essentiƫle punten zien die een rol spelen bij het maken van deze keuze. Een scooter behoort niet tot de meest goedkope producten, dus de meest geschikte scooter kopen is dan wel zo fijn. Kijk met ons mee en laat je inspireren.

Wat is de beste scooter voor woon werkverkeer?

Natuurlijk is deze vraag nooit met een zwart-wit antwoord te beantwoorden, want wat de beste scooter is voor woon werkverkeer hangt helemaal van de situatie af, deze situatie waar jij je in bevindt. Er zijn natuurlijk wel een aantal handvatten die je kunt aanwenden om je keuze te maken.

  • Laag in brandstof verbruikt: in de stad trek je op en stopt weer en dit herhaalt zich. Dan moet je een zuinige motor hebben.
  • Een scooter met veel bagageruimte on het zadel is ideaal om je spullen onder mee te nemen
  • Voor de stad is een scooter met een snelheid van 45 km/u ideaal
  • Een scooter die van 50 km/u tot 70 km/u loopt is geschikt voor buiten de stad

Welke scooter zonder rijbewijs?

Wil je op een scooter rijden dan moet je een rijbewijs hebben. Je mag wel op een brommer van de klasse A rijden, deze loopt tot 25 km/u. Op een scooter mag je rijden met een AM-rijbewijs. Dit rijbewijs kun je halen. Wanneer je je een autorijbewijs haalt, dan krijg je je AM-rijbewijs daarbij.

Wanneer scooter rijbewijs?

In Nederland is het toegestaan om vanaf het 15.5 jaar levensjaar te beginnen met het theorieexamen voor het brommerrijbewijs klasse. Vanaf 16 jaar mag het praktijkexamen gehaald worden. Wil je snel het rijbewijs halen zodat je kunt rijden? Dan is het belangrijk om op tijd met theorie te beginnen.

Welke scooter zonder helm?

Er is een scooter te koop waar je zonder helm op mag. Deze loopt maximaal 25 km/u en vereist een blauwe kentekenplaat. Het is een ideaal vervoersmiddel voor in de stad. Vaak zijn de elektrische alternatieven een goede stap vooruit om het milieu beter te maken. Vooral in de grote stad is het soms superslecht gesteld met de luchtkwaliteit. We raden je overigens aan om altijd een helm te dragen, hoewel niet verplicht is het wel degelijk veiliger.

Scooter in Amsterdam

Veel mensen houden ervan om in Amsterdam een scooter te kopen om er door het verkeer te wegen. Laten we het alleen al hebben over de schaarse parkeerplaatsen. De elektrische scooter is een belofte voor de toekomst in elke grote stad.

Lees verder in ons blog